Tweede verdachte opgepakt voor Rotterdamse liquidatie

De politie heeft afgelopen week opnieuw een 23-jarige verdachte aangehouden voor de liquidatie van de 64-jarige Moon Tong Choi aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam. Vorige week hield de politie al een eerste verdachte aan, ook een 23-jarige Rotterdammer.

Lees ook: 23-jarige opgepakt voor liquidatie Moon Tong Choi

Het was woensdag 17 oktober 2018 10.55 uur: Vlak voor de kruising Willem Ruyslaan met de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen, werd Choi van dichtbij neergeschoten. Hij zat in de auto, toen een man op een motorscooter hem van dichtbij onder vuur nam. Hij raakte levensbedreigend gewond en overleed een week later in het ziekenhuis, zonder bij kennis te zijn gekomen. Zijn bijrijder bleef ongedeerd. De dader ging er op een scooter vandoor in de richting van de Kralingse Zoom. Op de ‘s-Gravenweg ging hij onderuit en vervolgde zijn vlucht te voet. Hiervan zijn camerabeelden online gezet en getoond in Opsporing Verzocht.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Rotterdam overleden

Een woordvoerder van de politie: "Ook al is het even geleden, nog steeds is informatie over het schietincident van harte welkom. Het slachtoffer was een bekende van de politie en gelet op de aard van het incident wordt er serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele (drugs) milieu."