Nuis in laatste rit op 1500 meter bij WK afstanden

Zondag is al weer de slotdag van het wereldkampioenschap afstanden in Inzell. De mannen en vrouwen rijden de 1.500 meter en de massastart.

Op de 1.500 meter voor vrouwen neemt Melissa Wijfje het in de zevende rit op tegen Natalia Czerwonka. In rit negen treft Antoinette de Jong de Noorse Ragne Wiklund. Ireen Wüst heeft in de rit erop de Russin Yekaterina Shikhova als tegenstandster. In de elfde rit strijden Miho Takagi en Francesca Lollobrigida en de schaatsmijl wordt afgesloten door Brittany Bowe, die vandaag de wereldtitel op de kilometer won, en Evgeniia Lalenkova.

Thomas Krol, die vandaag zilver won op de 1.000 meter, heeft op de 1.500 meter morgen in Denis Yuskov een sterke tegenstander. In de rit erop rijdt Patrick Roest tegen Seitaro Ichinohe. En Kjeld Nuis kan in de laatste rit tegen Min Seok Kim proberen om alsnog individueel goud dit WK te winnen. Vandaag pakte hij brons op de kilometer en donderdag werd Nuis samen met Kai Verbij en Ronald Mulder wereldkampioen op de teamsprint.