9 doden en 31 gewonden bij flatbrand Parijs

Bij een flatbrand in Parijs, in het 16e arrondissement, zijn 8 doden gevallen. Ook vielen er 28 gewonden,  waarvan er één in kritieke toestand verkeert. Onder hen zouden drie brandweerlieden zijn zo meldt Mirror. 

Tweehonderd brandweerlieden werden ingezet om het vuur te bestrijden. Een woordvoerder van de brandweer, Clement Cognon, verklaarde tegenover AFP: "We hebben veel mensen kunnen redden. Sommige van hen waren het dak op gevlucht." 

Op dit moment bestaat het vermoeden dat er opzet in het spel is. De politie zou een vrouw hebben aangehouden in het onderzoek naar de brand. 

Update 08:50 uuur
Volgens de laatste berichten zou een burenconflict de grondslag van het drama zijn. De vrouw die is opgepakt zou een bewoonster van de flat zijn. De burgermeester van Parijs, Anne Hidalgo, spreekt op Twitter haar afschuw en medeleven uit. Haar gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook geeft ze aan dat er om 09:00 uur (lokale tijd) in de gemeenteraad een minuut stilte gehouden zal worden voor de slachtoffers. 

Update 10:45 uur
De Franse krant Le Parisien meldt dat kort nadat de brand uitbrak de opgepakte vrouw een voertuig en prullenbak in brand stak. Ze zou volgens getuigen haar daad 'gerechtvaardigd' hebben vanwege een burenruzie. Ze verkeerde op dat moment in 'staat van dronkenschap' aldus een bron tegenover de krant. 

Volgens de laatste berichten zijn er 9 doden gevallen, waaronder één baby. Een slachtoffer zou in kritieke toestand verkeren. Onder de circa 30 lichtere gewonden zijn zes brandweerlieden. Het dodental kan nog oplopen volgens de krant omdat de bovenste twee etages, waar het vuur uitbrak en het hefstigste brandde, nog niet helemaal afgezocht zijn.