Gervinho schiet Parma in blessuretijd naast Juventus

Juventus heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze punten laten liggen in de Serie A. De koploper leek in eigen huis door twee doelpunten en een assist van Cristiano Ronaldo op weg naar een simpele zege op Parma, maar Gervinho gooide in het laatste kwartier met twee treffers toch nog roet in het eten voor la Vecchia Signora: 3-3. Juventus blijft ondanks het puntverlies koploper, met een voorsprong van negen punten op achtervolger Napoli.

Juventus had voor eigen publiek wat goed te maken, nadat het midweeks op pijnlijke wijze uit de Coppa Italia was gekegeld door Atalanta (3-0). De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na ruim een kwartier voetballen voor Cristiano Ronaldo: het schot van de Portugese vedette werd tot hoekschop verwerkt door doelman Luigi Sepe. Aan de overzijde dwong Juraj Kucka met een venijnig schot Mattia Perin tot een redding. Parma verweerde zich in de eerste helft kranig, maar zag Juventus in minuut 36 toch de leiding nemen.

Ronaldo werd in het strafschopgebied bereikt door Blaise Matuidi, waarna hij met enig fortuin de verre hoek wist te vinden: 1-0. Het betekende voor de Portugees zijn zestiende competitietreffer dit seizoen, waarmee hij zich naast Fabio Quagliarella aan kop op de topscorerslijst nestelde. Op slag van rust dacht Ronaldo nog aan te mogen leggen voor een strafschop, nadat arbiter Piero Giacomelli een overtreding op Martín Cáceres had waargenomen. Die beslissing werd na raadpleging van de videoscheidrechter (VAR) echter teruggedraaid, waardoor Parma de rust zonder verdere kleerscheuren haalde.

Na ruim een uur voetballen wist Juventus zijn voordelige marge te verdubbelen via Daniele Rugani. De verdediger schoot de bal van dichtbij binnen, nadat een voorzet vanaf de linkerflank met het hoofd was verlengd door Ronaldo. Antonino Barillà zorgde twee minuten later voor de 2-1, maar via Ronaldo herstelde Juventus zijn voordelige marge van twee vrijwel onmiddellijk weer in ere. Ronaldo troefde Simone Iacoponi af in de lucht en trof met het hoofd doel.

De ploeg van Massimiliano Allegri leek zo voor een eenvoudige slotfase te staan, maar via Gervinho wist Parma een kwartier voor tijd toch weer dichter bij te komen. De Ivoriaan scoorde bij de eerste paal prachtig achter het standbeen langs en bracht de spanning in de wedstrijd zo volledig terug. Juventus leek vervolgens stand te houden, maar diep in blessuretijd wist Parma toch nog een gelijkmaker te forceren via Gervinho. De voormalig speler van onder meer Arsenal schoot via de vingertoppen van Perin en de onderkant van de lat raak.