Nintendo kent goede resultaten met Nintendo Switch

Nintendo kent een uitstekend derde kwartaal van het huidige fiscale jaar. In het afgelopen kwartaal werden er 9,42 miljoen Switch-consoles verscheept en 52,51 miljoen eenheden software. Hiermee komt het totaal op 32,27 miljoen Switch-consoles en 163,61 miljoen eenheden software.

Helaas bleek dit niet genoeg om vertrouwen te houden in de doelstelling van twintig miljoen verscheepte consoles dit fiscale jaar. Nintendo heeft de doelstelling dan ook verlaagt naar 17 miljoen eenheden hardware. Momenteel staat het bedrijf op 14,49 miljoen. De doelstelling van software blijft hetzelfde: honderd miljoen. Deze wordt makkelijk gehaald, aangezien er momenteel al 94,46 miljoen eenheden software zijn verscheept.

Dit komt voornamelijk dankzij de succesvolle lanceringen van Pokémon Let's GO Pikachu & Eevee (samen goed voor tien miljoen) en Super Smash Bros. Ultimate (met 12,08 miljoen in drie weken de snelst verkopende Nintendo consolegame ooit). Ook andere titels bleven goed doorverkopen. Zo is Mario Kart 8 Deluxe de meest verkopende game met 15,02 miljoen, Super Mario Odyssey staat op 13,76 miljoen en The Legend of Zelda: Breath of the Wild staat op 11,68 miljoen (ruim 13 miljoen met de verkopen van de Wii U-versie). De rest van de million sellers van Nintendo dit kwartaal vind je in het bronartikel.

Ook heeft Nintendo voor het eerst vermeld hoeveel abonnees het nieuwe Nintendo Switch Online heeft: meer dan acht miljoen betalende gebruikers. Voor hen is Nintendo bezig met nieuwe functionaliteiten.

Nintendo Switch