Automobilist mept bril af van 72-jarige voetganger

Nadat zaterdagavond een 15-jarig meisje in Barsingerhorn gewond raakte nadat een auto haar passeerde was het zondagmiddag de beurt aan een 72-jarige man uit Den Helder. Hij liep rond 15.45 uur op de Heerenweg in de buurt van het Oude Raadhuis, toen hem een auto hem tegemoet reed. Op het moment dat deze hem passeerde voelde de man een klap in zijn gezicht. Hij verloor hierbij zijn bril en liep lichte verwondingen op. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Lees ook: 15-jarige fietsster door automobilist in arm gestoken

Volgens een woordvoerder onderzoekt de politie of er een verband is met de zaak van zaterdagavond. De politie zegt te begrijpen dat het publiek een link legt met de incidenten in Castricum en Egmond aan den Hoef in november vorig jaar, waarbij hardloopsters door iemand in een passerende auto werden neergestoken. 

Lees ook: 18-jarige hardloopster neergestoken

Op dit moment behandelen ze de zaken nog als op zichzelf staand, hoewel er door rechercheurs wel wordt gekeken naar eventuele overeenkomsten tussen de zaken. De politie heeft een onderzoek naar het incident ingesteld waarbij onder andere mogelijke camerabeelden worden uitgekeken. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Lees ook: Politie onderzoekt steekincidenten hardlopers

Automobilist mept bril af van 72-jarige voetganger (Foto ter illustratie)
Automobilist mept bril af van 72-jarige voetganger (Foto ter illustratie)