FOK! Wat een weer: code geel: glad

Opgelet, code geel: In het hele land komt gladheid voor. In het zuiden en westen van Zeeland valt eerst nog af en toe lichte sneeuw. Verder kan het glad zijn door sneeuwresten en ook door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de dag verdwijnt de gladheid op de meeste plaatsen.

Met uitzondering van het zuidoosten is het bewolkt en in Zeeland valt nog wat sneeuw. De minimumtemperatuur ligt tussen -1°C en -6°C plaatselijk in het zuidoosten. Door sneeuw(resten) en bevriezing van natte weggedeelten blijft het plaatselijk glad. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost.

Overdag is het in het noorden en midden bewolkt, in het zuidoosten en oosten komen opklaringen voor die zich langzaam westwaarts uitbreiden. De maxima lopen uiteen van +0°C in het oosten tot +3°C vlak aan zee. De lokale gladheid is vooral in de ochtend nog aanwezig. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar noordoostelijke richtingen.

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en ontstaat er plaatselijk mist. Het koelt flink af. De minima liggen tussen de -2°C in het zuidwesten en lokaal -12°C landinwaarts. De wind wordt zwak en komt uit een overwegend noordelijke richting.

Donderdagochtend komt lokaal mist voor die langzaam optrekt. Verder zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag en avond gaat in het zuidwesten de bewolking toenemen. De middagtemperatuur loopt uiteen van +3°C in Zeeland tot -3°C in Groningen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

In oost-Brabant was vanmiddag al wat sneeuw gevallen. Genoeg voor de herten om onder hun afdak te blijven. (Foto: Kroezel)
In oost-Brabant was vanmiddag al wat sneeuw gevallen. Genoeg voor de herten om onder hun afdak te blijven. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!