Snowboardkampioen Parrot (24): "Ik heb kanker"

Snowboarder Max Parrot heeft laten weten dat hij kanker heeft. De 24-jarige Canadees is gediagnosticeerd met de ziekte van Hodgkin en is inmiddels begonnen aan zes maanden chemotherapie.

In een persconferentie legde Parrot uit dat hij in de herfst steeds meer last kreeg van jeuk. "In november realiseerde ik me dat er een bult in mijn nek zat, dus ben ik naar de huisarts gegaan. Die heeft me doorgestuurd voor een biopsie en een paar dagen voor Kerst kreeg ik de diagnose", aldus Parrot.

"Het was natuurlijk zwaar om dat nieuws te krijgen, maar in het begin was het moeilijkste voor mij de realisatie dat het seizoen voorbij was. In december moest ik de Dew Tour wegens de biopsie al missen en dat was een uitdaging, want ik had zeven jaar lang geen enkele wedstrijd gemist. Dit is een nieuw soort wedstrijd en ik zal er alles aan doen om ook hier te winnen."

Volgens de Canadees viel de eerste behandeling mee, maar hij heeft er nog elf te gaan, één per twee weken. "Ik weet dat het alsmaar zwaarder wordt en dat je steeds vermoeider wordt. Het zal een lang proces gaan worden, maar ik heb al het vertrouwen in het medische team en daarnaast krijg ik heel veel steun van mijn familie, vrienden en de coach en psycholoog van het team."

Parrot won in 2018 olympisch zilver op de slopestyle. Op de X-Games won hij in 2014 goud op de slopestyle en big air, terwijl hij vanaf donderdag gehoopt had om op de big air voor de vierde keer op rij goud te winnen.

Parrot springt naar goud op de X-Games in 2018 (Bron: YouTube)