Tennisser Murray kondigt afscheid aan: "Ik kan de pijn niet meer aan"

Tennisser Andy Murray heeft voorafgaand aan de Australian Open zijn afscheid aangekondigd. De 31-jarige Brit hoopt in het voorjaar nog mee te kunnen doen aan Wimbledon, maar ook als dat lukt is het daarna klaar.

Murray won de US Open 2012 en pakte de Wimbledontitel in 2013 en 2016, waarmee hij de meest succesvolle Britse tennisser ooit is. In 2012 en 2016 pakte hij ook nog eens olympisch goud, de Britten wonnen in 2015 vooral dankzij Murray voor het eerst in 79 jaar de Davis Cup en in 2016 en 2017 was hij 41 weken lang de nummer één van de wereld.

Vanaf dat moment sloegen de blessures echter hard toe. Die aan zijn elleboog waren nog wel te doen, maar vanaf het voorjaar van 2017 werd hij geplaagd door zijn heup en ondanks een operatie kwam dat eigenlijk nooit meer helemaal goed.

Murray maakte wel een comeback, maar haalde zijn niveau bij lange na niet meer en moest zich ook terugtrekken van Wimbledon. Afgelopen week liet hij nog weten te twijfelen hoe lang hij het nog vol kon houden, maar die knoop is nu doorgehakt: "Ik kan de pijn niet meer aan. Ik beleef geen enkel plezier meer aan de wedstrijden of trainingen en ik weet niet of ik hier nog vier of vijf maanden doorheen kan spelen", aldus een emotionele Murray, die alles wil proberen om na de Australian Open ook Wimbledon nog te halen, om daar dan afscheid te nemen.

Op de Australian Open schopte de Schot het vijf keer tot de finale. Maandag begint hij zijn toernooi in de eerste ronde tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, als 22e geplaatst.