'Resident Evil 2-remake krijgt demo'

Eind januari komt Resident Evil 2 uit. Deze draagt dezelfde titel als de in 1998 uitgekomen Resident Evil-game, omdat het niet een simpele remaster betreft maar een volledig herziene remake. Compleet met nieuwe (positionering van) vijanden, nieuwe schrikmomenten en een heel ander cameraperspectief. Fans die alvast een voorproefje willen, lijken binnenkort aan de slag te kunnen met een demo.

De zogeheten Resident Evil 2 1-Shot Demo voor Xbox One is namelijk opgedoken in de beschrijvingen van de Microsoft Store. Anders dan de naam misschien doet vermoeden, heb je niet maar één leven. Als je personage doodgaat kun je gewoon verder spelen. Er zit echter wel een timer op de demo. Heb je dertig minuten gespeeld, dan wordt je alle toegang ontzegd. Challenge accepted voor de fanatieke speedrunner.

Aangezien deze demo vooralsnog alleen voor Xbox One gesignaleerd is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen of er ook een demo voor PlayStation 4 of zelfs pc aan zit te komen. Maar die aanname lijkt logisch. De Resident Evil 2 1-Shot Demo zou beschikbaar moeten zijn tussen 11 en 31 januari. Resident Evil 2 verschijnt vervolgens op 25 januari voor PlayStation 4, Xbox One en pc.