12-jarige Bas doet recordpoging voor zusje met diabetes

Hartverwarmend! Op zaterdag 22 december gaat de 12-jarige Bas Schipper uit Veendam in sneltreinvaart langs alle 16 stationspiano’s in Nederland. Met zijn recordpoging voert Bas actie voor het Diabetes Fonds. Zijn zus Laura heeft diabetes type 1 en voor haar en alle andere mensen met diabetes wil Bas iets doen. “Met mijn actie wil ik via mijn online pagina geld inzamelen zodat mijn zus en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen”, vertelt Bas Schipper.

Om Bas een steuntje in zijn rug te geven organiseert de NS een verrassing voor hem in Zwolle. In Utrecht komt burgemeester Jan van Zanen hem aanmoedigen. Bas begint zijn reis om 06:00 uur in Maastricht en zal om 00:38 uur eindigen in Groningen, als alles volgens de planning verloopt. 

Recordpoging
De huidige recordhouder is Ernesto Dennis uit Hilversum. In 19 uur en 15 minuten speelde hij op alle zestien stationspiano’s in Nederland. Bas vertelt: “Het zou super zijn als het mij lukt om dit record te verbreken, maar nog belangrijker vind ik dat er aandacht komt voor de ziekte diabetes. Ik hoop dat er een medicijn komt zodat diabetes in de toekomst te genezen is.”

De actiepagina van Bas kun je hier vinden!