Twitter deelt de top10 hashtags van 2018

Twitter blikt al terug op het afgelopen jaar en deelt met ons de meest opvallende hashtags en tweets. Twitter stond in 2018 wederom vol met het laatste nieuws, entertainment, sportieve hoogte- en dieptepunten en mooie initiatieven. Het was het jaar van #stormpoolen, #FreeHermien, #hitteplansongs en Hollandse sportglorie tijdens #OWS2018 en #TDF.

Voor het tweede jaar op rij is #vacature lijstaanvoerder in de trendlijst, wat betekent dat Twitter nog steeds een belangrijke rol speelt in de arbeidsmarkt. Een veelbewogen seizoen van Max en zijn collega’s in de #f1 resulteren in plaats drie op de lijst. De top tien bestaat verder uit thema’s in de categorieën actualiteit, politiek en sport. Nog wat andere opvallende hashtags van dit jaar zijn:

#stormpoolen. Het jaar was nog geen twee weken oud toen het land werd getroffen door een woeste westerstorm. Chaos en verwoesting alom, zo ook in het openbaar vervoer. Tienduizenden reizigers konden geen kant op. Via Twitter werd elkaar de helpende hand geboden. Twitteraar Ionica Smeets en de NS vonden samen een oplossing om alle gestrande reizigers veilig thuis te laten komen: #stormpoolen. Het werd zelfs zo een succes, dat er door het hele land files ontstonden.

#FreeHermien. Wekenlang leefde Nederland mee met koe Hermien en vriendin Zus, die op weg naar het slachthuis wisten te ontsnappen. Zus werd al snel ingerekend, maar Hermien wist twee maanden uit handen van de dierenartsen te blijven. Dankzij #cowfunding van de Partij van de Dieren werd er genoeg geld opgehaald voor een rustige oude dag. Hierdoor brengt de koe op leeftijd - samen met haar partner in crime - de herfst van haar leven door in een Fries koeienrusthuis. Het schijnt dat de pensionado’s zich prima vermaken...

#hitteplansongs. Hoewel de kou in de eerste maanden de boventoon voerde, zal 2018 vooral herinnerd worden als een jaar met een geweldige zomer. De globale thermostaat leek af en toe van slag te zijn met recordbrekende temperaturen - en een nationaal hitteplan - tot gevolg. Het resultaat? Smeltende ijsjes én Twitteraars. In een zinderende zomer kan een echte zomerhit niet ontbreken, dus lieten Twitteraars de creativiteit de vrije loop. #hitteplansongs leverde vele ludieke pareltjes in de vaderlandse muziekgeschiedenis op.

Twitter Top Hashtags 2018 - Top 10 (Foto: Twitter)

Twitter Top Hashtags 2018 Entertainment (Foto: Twitter)

Twitter Top Hashtags 2018 Sport (Foto: Twitter)

Twitter Top Hashtags 2018 Politiek (Foto: Twitter)