Skiester Shiffrin evenaart slalomgrootheid Schneider met 34e World Cup-zege

Skiester Mikaela Shiffrin heeft haar 34e World Cup-zege op de slalom te pakken. Daarmee komt ze op gelijke hoogte met de Zwitserse legende Vreni Schneider en is ze nog één overwinning verwijderd van de Oostenrijkse Marlies Schild.

In het Amerikaanse Killington had Shiffrin na één run al een voorsprong te pakken: 0,29 seconden op Bernadette Schild, de jongere zus van de eerdergenoemde - en al enige jaren gestopte - Marlies Schild. De rest gaf al flink veel toe, aangevoerd door de Slowaakse Petra Vlhova en de Zweedse olympisch kampioene Frida Hansdotter (beiden +0,54 seconden) en met verder alleen Anna Swenn Larsson uit Zweden (+0,95) nog binnen een seconde.

De strijd ging dan ook vooral tussen die dames, waarbij Swenn Larsson na een flinke fout terugviel naar de zevende plek. Vlhova legde een ijzersterke run op de Amerikaanse sneeuw neer, waar Hansdotter een dikke halve seconde op toe moest geven.

Schild kon het vervolgens niet bijbenen en eindigde bijna een seconde achter Vlhova, wat de vierde plek zou betekenen. Shiffrin leverde onderweg even wat tijd in, maar pakte dat ook weer terug en won met 0,57 seconden voorsprong op Vlhova en 1,08 op Hansdotter.