Netflix snijdt in Marvel-series

Dit weekend ziet de release van het derde seizoen van Marvel's Daredevil op Netflix. De serie is de eerste van in totaal vijf (of zes als de miniserie The Defenders wordt meegerekend) en dat aantal wordt alleen maar minder.

Een week geleden maakte Netflix al bekend geen brood te zien in een derde seizoen van Iron Fist, en ook Luke Cage zal blijven steken bij de twee seizoenen die er nu zijn. Volgens insiders konden de makers en Netflix het niet eens worden over de richting die de serie in een derde seizoen zou moeten nemen. Met het annuleren van deze twee series wordt de kans op een 'heroes for hire'-verschijning kleiner; de term wordt in de comics gebruikt om te verwijzen naar Danny Rand (Iron Fist) en Luke Cage als team.

Op dit moment worden er nog een derde seizoen van Jessica Jones en een tweede seizoen van The Punisher verwacht op Netflix. The Defenders was al bedoeld als eenmalige miniserie, maar deze was ook niet succesvol genoeg om de meningen daarover bij te stellen. Andere Marvel tv-series zullen verschijnen op de streamingdienst die Marvel-eigenaar Disney aan het opzetten is, zoals de MCU-gerelateerde series over Loki en Scarlet Witch, die vorige maand werden aangekondigd. Op termijn is het mogelijk dat, wanneer de licentie-afspraken verlopen, de bestaande series van Netflix naar de Disney-dienst zullen verhuizen.

Het is niet duidelijk of Danny Rand, Colleen Wing, Luke Cage en andere personages uit de twee geannuleerde series ruimte krijgen om langs te komen in bijvoorbeeld een volgend seizoen van Daredevil of Jessica Jones.

Luke Cage: Rosario Dawson, Mike Colter