Titelkandidaten onderuit in slotbocht Moto3 Thailand

Fabio Di Giannantonio heeft in de Moto3 de Grand Prix van Thailand gewonnen. Het is de tweede zege uit de carrière van de Italiaan, die daarmee zijn titelkansen alleszins in leven wist te houden.

Polesitter Marco Bezzecchi pakte de leiding en kreeg de twee andere jongemannen van de eerste rij achter zich aan: Kazuki Masaki en Jaume Masia, terwijl onder meer ook Tony Arbolino en Fabio Di Giannantonio gelijk goed aan konden sluiten. 

In de voorste gelederen ging het al snel fout met twee van de meer onstuimige factoren: Albert Arenas kegelde Darryn Binder onderuit, wat voor de Zuid-Afrikaan reden was om Arenas uitgebreid zijn middelvinger te tonen. 

Op de lange rechte stukken van het Thaise circuit was het nauwelijks mogelijk om grote verschillen te maken en dat resulteerde erin dat de kopgroep halverwege de race nog altijd uit een kleine twintig man bestond. Bezzecchi had de leiding, voor Ayumu Sasaki en Lorenzo Dalla Porta.

Voor Sasaki was het snel klaar: de Japanner gleed onderuit, waarna Dennis Foggia de leiding over kon nemen. Het was een matige ronde voor de Japanse fans, want ook de sterk rijdende Masaki schoof tegen het asfalt na een aanvaring met kampioenschapsleider Jorge Martin.

Bezzecchi en Dalla Porta pakten de leiding bij het ingaan van de slotronde, maar Di Giannantonio en Enea Bastianini zaten hen op de hielen. Di Giannantonio nam de kop in handen en sloeg ook gelijk een gaatje, wat precies genoeg bleek om hem de zege op te leveren, voor Dalla Porta.

De derde podiumplek ging naar Foggia, zijn eerste podiumplek ooit in de GP's, maar de aandacht was vooral op de laatste bocht gericht: Bastianini, de nummer vier in het WK, schoffelde Bezzecchi, de nummer twee in de strijd, onderuit.

Martin eindigde zo als vierde en werd ineens de grote winnaar: in het WK heeft hij plotseling 26 punten voorsprong op Bezzecchi, terwijl Di Giannantonio op 29 punten van de Spanjaard staat.