Europa aan leiding in Ryder Cup na eerste dag

In de strijd om de Ryder Cup staat Europa na de eerste dag met 5-3 voor tegen Amerika. In Parijs keek Europa na de fourballs tegen een 1-3 achterstand aan. In de middag won Europa al de vier partijen foursomes, waardoor het Europese team na dag één aan de leiding staat.

In de eerste vier partijen, die gespeeld werden volgens het fourballs-format, was Amerika goed begonnen aan de 42ste editie van de Ryder Cup. Alleen Tiger Woods wist, samen met Patrick Reed, geen punt te scoren voor de VS bij de fourballs. Bij die discipline spelen duo's ieder met een eigen bal en telt steeds het beste resultaat van de twee.

Bij de foursomes, de tweede duo-variant waarin paren met één bal spelen en om de beurt slaan, was Europa duidelijk te sterk voor Amerika. Geen enkele partij in de middag haalde de zeventiende hole in de Frans hoofdstad op de baan van Le Golf National.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Europa alle vier de foursomes wint op de Ryder Cup. Zaterdagochtend gaat het weer verder in Frankrijk met de fourballs.