Moto2-coureur Binder soeverein in GP van Aragon

Brad Binder heeft zijn tweede zege in het Moto2-seizoen binnen. De 23-jarige Zuid-Afrikaanse coureur heerste tijdens de Grand Prix van Aragon, waar hij op het Spaanse asfalt vooral in de slotfase ijzersterk was.

Polesitter Binder pakte bij de start de leiding, voor Alex Marquez, Marcel Schrötter, WK-leider Francesco Bagnaia en Fabio Quartararo. Lang had Binder de leiding niet vast: Marquez kwam in de tweede ronde langszij, waarna het tweetal langzaam een gaatje sloeg richting de rest.

Bagnaia kende ook een sterke fase en reed langzaam richting Marquez en Binder, terwijl Lorenzo Baldassarri en Schrötter probeerden te volgen. Dat lukte Schrötter niet echt, maar halverwege de race kon Baldassarri wel aansluiten bij het leidende trio - ook Bagnaia zat er inmiddels bij.

Bagnaia viel door een foutje iets terug, waardoor Baldassarri op kon schuiven naar plek drie. Toch kwam Bagnaia weer terug en hij veroverde zelfs de tweede plek, een seconde achter Binder. Baldassarri en Marquez vochten hard om de derde plek, die uiteindelijk naar Baldassarri ging.