Martin domineert Moto3-race Aragon en kruipt richting wereldtitel

Motorcoureur Jorge Martin heeft tijdens de Grand Prix van Aragon in de Moto3 laten zien waarom hij de leider is in de strijd om de wereldtitel. De Spanjaard was ongenaakbaar op het Spaanse asfalt en boekte zijn zesde zege van het jaar.

Martin pakte vanaf poleposition overtuigend de leiding, voor Fabio Di Giannantonio, de in de warm-up hard gevallen Jaume Masia, Aron Canet en Adam Norrodin. Martin was aanvankelijk ongenaakbaar en sloeg al gelijk een groot gat, terwijl de rest allemaal bij elkaar in de slipstream reed.

Halverwege de race reed Martin een seconde of vier voor een door Enea Bastianini aangevoerde groep van negen man, die zich los hadden gereden van de rest. Twee ronden voor het einde viel Gabriel Rodrigo weg uit die groep, waar men inmiddels agressiever begon te rijden.

Martin reed onbedreigd naar de zege, achter hem werd flink gevochten. Marco Bezzecchi begon als leider in de groep aan de slotronde en hield die positie ook vast, terwijl Bastianini het podium completeerde, voor Di Giannantonio en Marcos Ramirez.