Woods blijft bovenaan Tour Championship, Rose komt ernaast

Golfer Tiger Woods ligt nog altijd alleraardigst op koers om voor het eerst sinds 2013 een zege te boeken op de PGA Tour. Tijdens het afsluitende toernooi van het seizoen, het Tour Championship, hield de Amerikaan vrijdag de leiding vast.

Na de eerste dag deelde Woods de leiding nog met Rickie Fowler, maar die viel vrijdag een paar plekken terug door onder meer vijf bogeys. Woods liet op de zestiende hole een double bogey noteren - twee slagen boven par - en sloeg ook nog een bogey, maar met vijf birdies (-1) hield hij de schade beperkt.

Uiteindelijk ging Woods rond in 68 slagen, twee onder par. Justin Rose had met twee bogeys en vijf birdies één slag minder nodig en kwam zo na twee dagen net als Woods op een stand van -7 slagen te staan, waarmee hij vooralsnog ook aan de leiding gaat in de virtuele tussenstand in de FedEx Cup, wat aan het eind van het weekeinde tien miljoen dollar oplevert voor de winnaar.

Rory McIlroy volgt op twee slagen van Woods en Rose, Patrick Cantlay, Billy Horschel, Jon Rahm en Justin Thomas staan op drie slagen van de leiders. Het hele toernooi is overigens, zoals gebruikelijk, live te zien op Ziggo Sport.