Voorzitter Barcelona: "Duels in de VS zijn de toekomst"

In Spanje is veel weerstand tegen het plan om jaarlijks enkele duels uit La Liga in de Verenigde Staten af te werken, maar Josep Bartomeu is positief.

De voorzitter van Barcelona benadrukt dat de Catalanen 'een groot voorstander' van het idee zijn. "Dit is de juiste manier om La Liga en het Spaanse voetbal te promoten. We krijgen op deze manier veel meer exposure. Wij denken dat dit de toekomst is", vertelt Bartomeu aan Onda Cero.

Het is de bedoeling dat de uitwedstrijd van Barça tegen Girona eind januari het eerste duel in de VS wordt, om precies te zijn in Miami. En wat Bartomeu betreft, blijft het niet bij één wedstrijd. "Als de eerste wedstrijden vlekkeloos verlopen en het initiatief een succes blijkt, dan geloven we dat andere clubs ook mee willen denken om het idee uit te bouwen."

Of Girona - Barcelona werkelijk in Miami zal worden gespeeld, is nog even afwachten. De FIFA, UEFA, CONCACAF (de Noord- en Midden-Amerikaanse confederatie) en de Amerikaanse voetbalbond moeten namelijk nog toestemming geven.