Geen esports op Olympische Spelen wegens vrees geweld

Er wordt al een tijd geprobeerd om esports, de competitieve versie van gamen, als onderdeel in de Olympische Spelen op te laten nemen. Tijdens de Aziatische Spelen zijn er een aantal demonstratie-games aanwezig, zoals Hearthstone en StarCraft II, en Parijs heeft in het bod voor de Olympische Spelen van 2024 esports als demonstratiesport opgenomen.

Toch heeft het alle schijn dat esports voorlopig verbannen blijven uit de Olympische Spelen. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, ziet de opname van esports namelijk niet zitten. Volgens hem promoten 'killing games' geweld onder de spelers en gaat dit in tegen de normen en waarden van de Olympische Spelen. Vechtsporten zijn volgens Bach wel welkom, omdat dit de beschaafde uiting is van de sport.

Bach heeft geen uitleg gegeven waarom spellen als Fifa, Pro Evolution Soccer en Rocket Leauge of vechtspellen zonder moorden als Street Fighter ook geen kanshebbers zijn. Ongetwijfeld gaat de discussie nog lange tijd door en komt Bach in de toekomst wel met uitleg.