Mazraoui gepolst voor Nederlands elftal

Noussair Mazraoui is mogelijk op termijn in het shirt van het Nederlands elftal te bewonderen. De rechtsback gesproken met Ronald Koeman.

Mazraoui behoorde tot de voorselectie van Marokko voor het WK in Rusland, maar viel uiteindelijk af voor de definitieve selectie en maakte zijn debuut ook nog niet voor de Leeuwen van de Atlas. Hij heeft nu gesproken met de bondscoach en directeur van de KNVB Nico-Jan Hoogma, zo meldt De Telegraaf.

"Het is een heel goed gesprek geweest. Zowel Koeman als Hoogma heeft het heel professioneel aangepakt", reagereert zaakwaarnemer Mustafa Nakhli in de krant. "Koeman had een goed verhaal, hij heeft een plan voor ogen met hem en het is duidelijk dat hij graag wil dat Noussair voor het Nederlands elftal uitkomt."

Maar Hoogma en Koeman hebben Noussair ook in zijn waarde gelaten, niet gepusht en vrijgelaten in zijn keuze. "Noussair moet er rustig over nadenken. Of hij zijn keuze al had gemaakt? Hij is nooit eerder in deze situatie gekomen. Het Marokkaanse A-elftal heeft hem niet eerder gevraagd en voor het Nederlands elftal is hij niet eerder uitgenodigd."