FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 augustus 2018

Uitslag NAC - Excelsior

Excelsior heeft op bezoek bij NAC Breda de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. De Rotterdammers scoorden in Brabant tweemaal.

Het elftal van coach Adrie Poldervaart opende de score na een kwartier. Ali Messaoud profiteerde nadat NAC niet goed uitverdedigde. De thuisploeg werd zelf pas na een halfuur voor het eerst gevaarlijk, maar Excelsior was opnieuw het dichtst bij een doelpunt. Jurgen Mattheij en Mikael Anderson benutten hun kansen echter niet.

De tweede helft was net geen tien minuten oud toen Jeffry Fortes de score verdubbelde voor de gasten. Hij was trefzeker na goed voorbereidend werk van Anderson. NAC kreeg nog wel een uitgelezen kans om het duel weer spannend te maken. Op advies van de VAR mocht de thuisploeg namelijk een strafschop nemen na een handsbal van Mattheij.

Een redding van Sonny Stevens zorgde ervoor dat het toch 0-2 bleef. De doelman keerde de strafschop van Mitchell Te Vrede. Excelsior, dat in de eerste speelronde gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard, staat nu op vier punten. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek. NAC Breda (drie punten) moet dan naar Feyenoord.

NAC Breda

0 - 2

Excelsior

     15' Messaoud
 54' Fortes
 
 Gele kaart: Koch,Nijholt, Ilic, (NAC Breda), Fortes,Mattheij, (Excelsior)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.227
Arbiter: Manschot
Bijzonderheden: Te Vrede (NAC) mist pen.(69)
 
Opstelling:   Opstelling:
Niemczycki
Verschueren
Koch
Mets
Leigh
Rosheuvel (Kastaneer/58)
Nijholt (Fernandes/46)
Ilic (J.v.d.Gaag/81)
Kali
El Allouchi
Te Vrede
  Stevens
Fortes
Mattheij
Matthys
Burnet
Schouten
Koolwijk
Messaoud (El Hankouri/88)
Anderson (Haspolat/75)
Ómarsson
Mahmudov (v.d.Meer/80)

Uitslag PEC Zwolle - PSV

PSV is op bezoek bij PEC Zwolle ontsnapt aan puntenverlies. Luuk de Jong maakte ver in blessuretijd het winnende doelpunt.

Het duel in Zwolle kwam vanaf de beginfase meteen los, want scheidsrechter Björn Kuipers wees al na amper een minuut naar de penaltystip. Jeroen Zoet ging in de fout in een duel met Mike van Duinen, maar de aanvaller miste de strafschop vervolgens zelf. Zoet maakte zijn fout weer goed.

PSV nam daarna de controle over en via Luuk de Jong, Denzel Dumfries en Hirving Lozano creëerden de Brabantse bezoekers de nodige kansen. Lozano was het dichtst bij met een poging op de lat. De openingstreffer van PSV kon bijna niet uitblijven en vlak voor rust was het Luuk de Jong die met het hoofd zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakte.

De tweede helft was echter nog geen vier minuten oud of PEC Zwolle maakte al 1-1. Vito van Crooij trok vanaf de flank naar binnen en met rechts plaatste hij de bal keurig in de hoek. PEC, dat door twee nederlagen nog puntloos was, kreeg daardoor vleugels en Younes Namli schoot de gastheer bijna op voorsprong. Ook hij knalde tegen de lat.

Kort daarna schoot Namli over en kwam Van Duinen door een ingreep van Daniel Schwaab net niet tot schieten. Zoet hield vervolgens Flemming van scoren af, waardoor het bij 1-1 leek te blijven. Net als vorig seizoen pakte PSV echter in blessuretijd toch de volle buit. Invaller Donyell Malen gaf voor en opnieuw maakte De Jong het af: 1-2.

Het ongelukkige PEC Zwolle is nu de enige Eredivisie-ploeg die nog puntloos is. PSV blijft Ajax twee punten voor en zondag kan ook AZ op negen uit drie komen. De Alkmaarders moeten dan op eigen terrein van Vitesse winnen.

PEC Zwolle

1 - 2

PSV

 48' v.Crooy    41' De Jong
 90+3' De Jong
 
 Gele kaart: Ehizibue, (PEC Zwolle), Dumfries, Viergever, (PSV)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.255
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Hart
Ehizibue
Lachman
v.d.Berg
v.Polen (Paal/52)
Genreau (Flemming/65)
Dekker (Hamer/82)
Leemans
Namli
v.Duinen
v.Crooy
  Zoet
Dumfries (Teze/75)
Schwaab
Viergever
Angelino
Rigo (Malen/81)
Pereiro (Mauro Júnior/66)
Hendrix
Bergwijn
De Jong
Lozano

McDonald's haalt groenteburger van het menu

Mensen die wel zin hebben in een vette snack, maar liever geen dier opeten, kunnen binnenkort niet meer terecht bij McDonald's voor een groenteburger, meldt AT5.

De fastfoodketen stopt met de verkoop van de Veggie Burger, de enige burger waarin geen vlees of vis zit. Het vegetarische zusje van de Big Mac is nu nog bij zo'n 200 vestigingen te koop.

Het verdwijnen van de Veggie Burger gaat gepaard met de introductie van twee nieuwe vegetarische opties. De McChicken en Homestyle Crispy Chicken krijgen een variant waarin geen echte kip zit.

De nieuwe opties zijn vegetarisch, maar niet vegan. Op Twitter uiten sommige veganisten daarover hun ongenoegen.

PSG wint dankzij goals van toptrio

Paris Saint-Germain heeft dankzij doelpunten van Edinson Cavani, Kylian Mbappé en Neymar drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen Angers.

In het eigen Parc des Princes nam PSG al na twaalf minuten de leiding via Cavani, die de bal laag in de hoek mikte. Amper twee minuten later was de Uruguayaan dicht bij zijn tweede treffer. Uit een voorzet van Neymar kopte de spits tegen het aluminium. Kort daarna wist Angers, dat de eerste twee competitieduels van dit seizoen allebei verloor, langszij te komen.

Thilo Kehrer beging in het strafschopgebied een overtreding en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Van elf meter maakte Thomas Mangani geen fout en dus kon PSG weer opnieuw beginnen. Neymar en Mbappé kregen kansen, maar Angers werd ook gevaarlijk. Keeper Alphonse Areola werd getest door onder meer Flavien Tait en Jeff Reine-Adélaïde.

PSG kon de wedstrijd in het eerste deel van de tweede helft toch beslissen. Op aangeven van Ángel Di María maakte Mbappé met een heerlijke volley de mooiste goal van de wedstrijd en halverwege de tweede helft liet de Fransman het scoren over aan Neymar. In blessuretijd raakte Wilfried Kanga namens de bezoekers de lat, waardoor het bij 3-1 bleef.

Na drie speelronden in Ligue 1 staat Paris Saint-Germain daardoor op negen punten. Volgende week speelt de titelverdediger een uitwedstrijd tegen Nîmes, dat na twee duels zes punten heeft en zaterdagavond nog in actie komt tegen Toulouse (uit).

Overige uitslagen zaterdag
Amiens - Reims 4-1
Montpellier - Saint-Étienne 0-0
Nantes - Caen 1-1
Nice - Dijon 0-4
Toulouse - Nîmes 1-0

De Vries opnieuw naar winst in Formule 2

Nyck de Vries heeft op het circuit van Spa-Francorchamps de hoofdrace in de Formule 2 gewonnen, de tweede keer op rij dat hij een hoofdrace wint, na zijn succes op de Hungaroring.

De Vries vertrok voor het eerst vanaf pole en sloeg bij de start al gelijk een gaatje. George Russell vertrok vanaf de tweede stek, maar de kampioenschapsleider kende geen beste start en zag Sergio Sette Camara langszij komen. 

De Braziliaan kon het tempo van De Vries niet volgen en bij de pitstop had de Fries al meer dan zes seconden voorsprong. Nadat leider Artem Markelov tien ronden voor het einde ook zijn verplichte stop maakte had de Nederlander de eerste plek weer terug.

De voorsprong van De Vries ging kort voor het einde weer in rook op, letterlijk: Nirei Fukuzumi's motor plofte en de auto van de Japanner vloog in brand, waardoor de safety car de baan betrad. Met zeven ronden te rijden werd het veld weer op gang gevlagd, met De Vries op kop.

Die positie kwam voor de Nederlander niet meer serieus in gevaar, hoewel hij niet zo ver weg kon rijden als voor de safety car. Sette Camara moest genoegen nemen met plek twee, Russell sloeg met succes een felle aanval af van landgenoot Lando Norris, die als vierde finishte.

Nederland eindelijk wereldkampioen rolstoelbasketbal

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland de wereldtitel in het rolstoelbasketbal gepakt. In het Duitse Hamburg waren de Nederlandse dames het hele WK een klasse apart en dat werd in de eerste WK-finale ooit van de Nederlandse vrouwenploeg nog eens extra benadrukt.

Nederland rekende in de groepsfase al af met Canada, de regerend en veelvoudig wereldkampioen, terwijl Groot-Brittannië op weg naar de finale korte metten maakte met Duitsland en de Verenigde Staten, twee van de andere grote ploegen in het vrouwenrolstoelbasketbal.

In de groepsfase was Nederland al te sterk voor de Britse dames en in de finale was dat niet anders. Oranje begon ijzersterk, de Britse ploeg vocht zich richting het vierde kwart met 40-36 terug in de wedstrijd, maar Nederland walste er uiteindelijk overtuigend overheen en pakte de eerste wereldtitel: 56-40, met nu 21 punten van toernooitopscorer Mariska Beijer.

Nederland - Groot-Brittannië (Bron: YouTube)

Ronaldo scoort niet, maar Juventus wint wel

Juventus heeft ook in de tweede speelronde van de Serie A drie punten gepakt. De Italiaanse kampioen versloeg Lazio in Turijn.

In de eerste officiële thuiswedstrijd van Ronaldo bij Juventus kreeg de Portugese ster na acht minuten zijn eerste mogelijkheid. Federico Bernardeschi vond Ronaldo met een lange bal en de nieuweling kopte over het Romeinse doel. Kort daarna werd ook Lazio gevaarlijk. Senad Lulic miste het doel van Wojchiech Szczesny maar net.

De betere mogelijkheden waren echter voor Juve, dat na een halfuur dan ook op voorsprong kwam. Miralem Pjanic knalde de bal van buiten het strafschopgebied laag in de hoek. Juventus bleef daarna de bovenliggende partij. Een kopbal van Giorgio Chiellini werd over het doel getikt nadat een vrije bal van Ronaldo in de muur strandde en Lazio bleef daardoor in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd werd het echter wel 2-0. Ronaldo werkte een voorzet van landgenoot João Cancelo bijna binnen en het was Mario Mandzukic die vervolgens de trekker definitief overhaalde. De Oude Dame komt daardoor op zes punten uit twee duels, terwijl Lazio nog puntloos is. Vorige week verloor de ploeg al van Napoli (1-2).

Napoli speelt zaterdagavond om 20:30 uur een thuiswedstrijd tegen AC Milan. AS Roma, dat op de eerste speeldag ook drie punten pakte, treft maandagavond Atalanta (thuis). Internazionale ging vorige week onderuit bij Sassuolo (1-0) en moet zondag zien af te rekenen met Torino.

Uitslag De Graafschap - FC Groningen

FC Groningen heeft de eerste zege van het voetbalseizoen 2018-2019 te pakken. De ploeg van trainer Danny Buijs won uit bij De Graafschap met 0-1 en staat net als de Doetinchemmers op drie punten uit drie duels.

In de eerste helft nam De Graafschap in eigen huis het initiatief, maar speelde in een te laag tempo om het Groningen echt lastig te maken. De bezoekers loerden op de counter en waren via nieuweling Handwerker en Warmerdam gevaarlijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Breij op slag van rust uit een voorzet van Handwerker kon scoren. Na rust kabbelde het duel voort en pas in de slotminuten kon De Graafschap gevaar stichten. Nijland, Klaasen en Thomassen wisten echter niet te scoren, ondanks goede mogelijkheden.

De Graafschap

0 - 1

FC Groningen

    44' Breij
 
Gele kaart: Nijland, Abena, (De Graafschap), Breij, Zeefuik, Doan, (FC Groningen)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.143
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Abena (Thomassen/84)
S.Nieuwpoort
Van de Pavert
Owusu
Nijland
Tutuarima (Klaasen/46)
E.Bakker
Van Mieghem
Serrarens
Hamdaoui (Narsingh/57)
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Handwerker
Hrustic (Chabot/84)
Doan
Breij (Van de Looi/73)
Reis
Warmerdam
Cassierra (Mendes Moreira/63)

Schansspringer Kobayashi slaat dubbelslag voor eigen publiek

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft het beste weekeinde van zijn carrière achter de rug. De 21-jarige Japanner won in de Zomer Grand Prix in Hakuba, in eigen land, zowel op vrijdag als op zaterdag - zijn eerste twee overwinningen op topniveau.

Op vrijdag stond er geen maat op de jonge Kobayashi, die zag hoe oudere broer Junshiro - die vorig jaar zelf beide wedstrijden in Hakuba won - vanwege een probleem met zijn pak gediskwalificeerd werd. Op ruime afstand werd de Rus Evgeniy Klimov tweede, voor de Japanse oude rot Daiki Ito.

Ook op zaterdag was Kobayashi veruit de beste, hoewel Klimov in de tweede sprong dit keer tenminste nog een fractie van zijn achterstand goed kon maken. De Rus werd wederom tweede, dit keer voor de Oostenrijker Daniel Huber, die Ito nu van het podium wist te houden.

Door zijn twee tweede plaatsen neemt Klimov de leiding over in de Zomer Grand Prix. De Pool Kamil Stoch won de eerste drie wedstrijden, maar deed aan de drie competities daarna niet mee en moet nu genoegen nemen met plek twee. 

Er staan nog vijf wedstrijden op het programma van de Grand Prix, te beginnen met het Russische Chaikovsky op 9 september.

Uitslag Ajax - FC Emmen

Ajax heeft zaterdagavond z'n eerste thuiszege in de Eredivisie geboekt. De Amsterdammers versloegen FC Emmen met ruime cijfers.
Na de teleurstellende 1-1 tegen Heracles Almelo op de eerste speeldag was Ajax gebrand op een overwinning tegen de promovendus en na acht minuten was het al raak. Klaas Jan Huntelaar vond Hakim Ziyech, die het vroegste Eredivisie-doelpunt uit zijn carrière maakte. Ajax bleef kansen creëren en zeven minuten voor rust kon het thuispubliek opnieuw juichen.

Doordat Huntelaar een rebound kon binnentikken, na een kopbal van Ziyech op de paal, ging de gastheer met een 2-0 voorsprong rusten. Na de onderbreking werd die score uiteindelijk meer dan verdubbeld. Binnen een kwartier in de tweede helft maakte Huntelaar zijn tweede van de avond door bij de tweede paal een voorzet van Carel Eiting binnen te knikken.

Ruim tien minuten later maakte Dusan Tadic zijn tweede competitiegoal van dit seizoen. De Serviër kon afronden nadat een poging van Ziyech na een mooie solo werd geblokt. Het laatste doelpunt kwam op naam van Glenn Bijl. De verdediger van FC Emmen werkte de bal in eigen doel in een poging om de bal af te pakken van Donny van de Beek.

Ajax, dat dinsdag de return speelt tegen Dynamo Kiev, treft volgende week Vitesse in Arnhem. Koploper AZ neemt het zondag op tegen die ploeg, terwijl medekoploper PSV zaterdagavond in actie komt bij PEC Zwolle. Feyenoord speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

AFC Ajax

5 - 0

FC Emmen

 8' Ziyech
 38' Huntelaar
 59' Huntelaar
 71' Tadic
 86' Bijl (ed)
   
 
 Gele kaart: , Siekman, (FC Emmen)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 52.885
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Kristensen
De Ligt
Blind
Tagliafico
F.de Jong (Mazraoui/64)
Eiting
v.d.Beek
Ziyech (Johnsen/78)
Huntelaar (Sierhuis/64)
Tadic
  Scherpen
Klok
Veendorp
Siekman
Cavlan
Marinus (Gronsveld/46)
Chacon
A.Jansen
Bijl
Slagveer (Bos/78)
Pedersen (Arias/46)

Dennis wint openingstijdrit Vuelta, Van Baarle vijfde

Rohan Dennis heeft de eerste etappe in de Vuelta gewonnen. De Australisch kampioen was zaterdagavond in een individuele tijdrit over acht kilometer in Malaga de beste voor Michal Kwiatkowski en Victor Campenaerts.

De 28-jarige Dennis had voor de 8 kilometer lange etappe in Málaga 9 minuten en 39 seconden nodig. Daarmee was hij zes seconden sneller dan de Pool Kwiatkowski. Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts moest op zeven seconden genoegen nemen met een derde plaats.

Dylan van Baarle was met een vijfde plaats de beste Nederlander. De Nederlands kampioen tijdrijden eindige op de vijfde plaats met een achterstand van twintig seconden op Dennis. Wilco Kelderman eindigde ook in de top tien. De Nederlander van Sunweb werd tiende op 22 seconden. Ook de andere Nederlandse kopmannen reden een prima tijdrit. Bauke Mollema gaf 27 seconden toe, terwijl Steven Kruijswijk 29 seconden langzamer was dan Dennis.

Handbalsters Quintus winnen Super Cup

De handbalsters van HV Quintus hebben met de Super Cup de eerste prijs van het nieuwe handbalseizoen gewonnen. Tien jaar geleden won de ploeg uit Kwintsheul met de NHV-beker voor het laatst een nationale prijs. Na winst in 2006 en 2007 is het de derde keer dat de Super Cup naar Quintus ging.

In The Dome in Houten was Quintus verrassend genoeg oppermachtig tegen regerend landskampioen en NHV-bekerwinnaar OTTO Work Force/VOC. De enige keer dat beide teams elkaar eerder ontmoetten voor de Super Cup won VOC nog afgetekend met 27-21. Ook dat gebeurde tien jaar geleden.

Slechts in de eerste zes minuten was de club uit Amsterdam gelijkwaardig maar na 4-4 liep VOC achter de feiten aan. Het veel gretigere Quintus liep na treffers van Lisanne Zwinkels, Susan de Bakker, opnieuw Lisanne Zwinkels en Lisa Warmerdam in snel tempo uit naar 4-8.

VOC kwam via Lynn Molenaar nog iets dichterbij maar daarna werd de marge rap groter. Bij het rustsignaal was het verschil, mede door geslaagde doelpogingen van verder Cynthia Devilee-Grift, Amy Oostveen, Daisy Hage, Lisanne Zwinkels, Lisa Warmerdam en Lois Strik 8-16.

Ook na de hervatting was het verschil groot. Quintus domineerde en een verzwakt VOC kon niet aanhaken. Bij de Amsterdamse ploeg was duidelijk zichtbaar dat veel jeugdige speelsters een zwaar WK achter de rug hadden. Rachel de Haze bleef zelfs helemaal aan de kant en kon haar ervaring niet overbrengen aan haar talentvolle collega’s.

In de tweede helft viel bij Quintus Cynthia Devilee-Grift en Lisa Warmerdam in aanvallend opzicht op, terwijl keepster Esther de Vos een uitermate sterke indruk achterliet. Bij VOC kwam het meeste gevaar van Lynn Molenaar en Bo van Wetering. Het grootste verschil stond drie minuten voor het einde op het scorebord: 17-29. Zoé Sprengers, Bo van Wetering en Zola Amsen verkleinden de achterstand tot 20-29. Cynthia Devilee-Grift bepaalde de eindstand op 20-30.

KNRM redt 11 Denen van zinkend zeiljacht

De redders van de KNRM hebben afgelopen middag 11 Denen uit hun reddingsvlot gehaald, nadat hun schip zeven mijl ten westen van Zandvoort in een bui zonk. Na de alarmering van de Kustwacht voeren de reddingboten van KNRM IJmuiden, Zandvoort en Noordwijk uit op de melding ‘vaartuig maakt water’.

De reddingboot Nh1816 was als eerste ter plaatse en trof een reddingsvlot aan waarin 11 Denen zaten in de leeftijd tussen de 20 en 60 jaar oud. De opvarenden moesten hun schip verlaten op het moment dat het na een bui zonk. Het schip was onder zeil onderweg van Den Helder naar Zeebrugge.

De medic van de SAR helikopter is aan boord van de reddingboot geland en vervolgens is de reddingboot met de geredde opvarenden naar IJmuiden gestoomd. Daar zijn de mensen opgevangen in het bemanningsverblijf. Ze zijn onder de douche gezet, voorzien van droge kleding, eten en er zijn contacten gelegd met de Deense ambassade om te zorgen voor verdere opvang.

Ze maakten het naar omstandigheden goed. Er zat minder dan een uur tussen de melding en het moment dat de opvarenden werden gered. De reddingboten van Noordwijk en Zandvoort hebben, nadat de IJmuidense reddingboot met de geredden uit het gebied was vertrokken, gezocht naar spullen die na het zinken van het historische schip aan de oppervlakte dreven. Voor de reddingsactie werden twee helikopters, een schip van de Kustwacht, een loodsboot en drie KNRM-boten ingezet.

Man propt 15 eieren in kont en belandt op intensive care

Een 29-jarige Nederlander heeft een beetje teveel South Park gekeken en dat idee bleek in combinatie met het gebruiken van het nodige GHB niet zo strak. Ook zijn anus eindigde vermoedelijk niet zo strak, want meneer propte samen met zijn partner vijftien hardgekookte en gepelde eieren in z'n reet.

Zoals wel vaker het geval is als je vijftien eieren in je aars stampt kreeg meneer er eigenlijk wel last van en dus toog hij naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat zijn hartslag en ademhaling flink verhoogd waren en dat zijn buikspieren zich willekeurig aanspanden.

Op een CT-scan bleek dat het domme ei een perforatie in zijn karteldarm had, naast een 'forse hoeveelheid lucht en vocht in de vrije buikholte'. Uit een operatie bleek dat hij ook een joekel van een scheur in zijn darmwand had, naast dus een hele berg eieren in zijn buikholte.

Volgens het verslag uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde werden de eieren operatief 'zo goed en zo kwaad als dat ging' verwijderd, waarna de buikholte werd gespoeld. Meneer mocht na korte tijd op de intensive care in 'klinisch goede conditie' naar huis.

De man had het uiteindelijk bijna goed: hardgekooktje eitjes zijn natuurlijk het lekkerst, ze even pellen is ook wel handig...maar dan moeten ze alleen nog in een ander gat. Onze les van de dag is dan ook duidelijk: eieren moeten in de mond, niet in de kont. Tenzij je uit je mond wilt poepen.

Eten gaat er via de mond in en komt er via de kont uit.....dus eten gaat er via de kont in en komt er via de mond uit! (Bron: YouTube)

Zo eet je een kalkoen (Bron: YouTube)

Arsenal pakt eerste punten onder Emery

Arsenal heeft z'n eerste punten van dit Premier League-seizoen te pakken. De Londenaren wonnen met moeite de stadsderby tegen West Ham United.

Zowel Arsenal als West Ham stond na twee speelronden nog op nul punten. The Gunners gingen na een 0-2 nederlaag tegen Manchester City ook vorige week tegen Chelsea onderuit (3-2), terwijl The Hammers geen punten verdienden tegen Liverpool (4-0) en Bournemouth (1-2). Een oud-speler uit de Eredivisie maakte zaterdagmiddag het eerste doelpunt.

Na een minuut of 25 was het namelijk Marko Arnautovic die de gasten op voorsprong bracht. De voormalige aanvaller van FC Twente schoot van buiten het strafschopgebied met een lage schuiver keurig raak. Lang had Arsenal echter niet nodig om langszij te komen, want Nacho Monreal bracht de score zes minuten later al in evenwicht. De Spaanse linksback kon scoren na een aanval over de rechterkant.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide teams kansjes om op voorsprong te komen. Petr Cech moest een paar keer ingrijpen en aan de andere kant voorkwam Lukasz Fabianski, de voormalige keeper van Arsenal, goals van onder meer Granit Xhaka en invaller Alexandre Lacazette. Bij West Ham had Jack Wilshere trouwens ook een basisplaats. De Engelse middenvelder besloot Arsenal deze zomer na zeventien jaar te verlaten.

De thuisploeg wist uiteindelijk in de laatste twintig minuten de overwinning te pakken. Eerst leek Pierre-Emerick Aubameyang te scoren uit een pass van Lacazette, maar uit de herhaling bleek dat Issa Diop het laatste zetje gaf en dus kreeg hij een eigen doelpunt op zijn naam. In blessuretijd zorgde invaller Danny Welbeck voor de beslissing: 3-1. Arsenal, dat volgende week naar Cardiff City gaat, pakte zo z'n eerste officiële zege onder leiding van Unai Emery.

Overige uitslagen zaterdag
Wolverhampton Wanderers - Manchester City 1-1
AFC Bournemouth - Everton 2-2
Huddersfield Town - Cardiff City 0-0
Southampton - Leicester City 1-2
Liverpool - Brighton & Hove Albion 1-0

Verstappen over P7: "Ik had geen brandstof meer"

Max Verstappen kende zaterdag geen vlekkeloze kwalificatie voor de Grand Prix van België. De coureur van Aston Martin Red Bull kwam uiteindelijk niet verder dan de zevende plaats, mede door een strategische fout van het team.

Tijdens Q3 trok namelijk een regenbui over en dat was een streep door de rekening van het team, want aan het einde van de sessie droogde de baan op. "Ik had geen brandstof meer, daarom moest ik naar binnen", aldus Verstappen. "Het is jammer, want we hadden de wissel naar intermediates goed getimed. We dachten daarmee de juiste strategie te hebben. Helaas stopte het richting het einde van de sessie met regenen en droogde de baan op."

"Zevende is natuurlijk niet wat je wilt, maar we gaan er het beste van proberen te maken. Er staan nog twee Force India’s en een Haas voor ons, dus die moeten we eerst maar eens zien in te halen. Normaal gezien moet dat lukken, al is het op dit circuit wel lastig om iemand te volgen. We gaan ons best doen en zien wat er gebeurt."

Weghorst dankzij VAR niet van het veld gestuurd bij debuut in Bundesliga

VfL Wolfsburg is de Bundesliga begonnen met een hectische thuiszege op Schalke 04. Debutant Wout Weghorst speelde een bijzondere rol.

De nieuweling kreeg halverwege de tweede helft de rode kaart te zien nadat er een overtreding op hem was gemaakt en hij vervolgens opstond en een tegenstander een beuk gaf. Op advies van de VAR draaide scheidsrechter Patrick Ittrich zijn beslissing echter terug. Weghorst ontsnapte met een gele kaart.

Een paar minuten eerder was Schalke 04 wél met een man minder komen te staan. Matija Nastasic kreeg in eerste instantie geel, maar ook hier greep de VAR in en de Servische verdediger moest naar de kleedkamer. Na het incident met Weghorst werd de 26-jarige Oranje-spits al snel gewisseld om erger te voorkomen.

Lange tijd leek het erop dat het enige doelpunt van de wedstrijd al in de eerste helft was gemaakt. John Brooks kopte na ruim een halfuur spelen raak uit een hoekschop. Schalke 04 wist in de slotminuten echter langszij te komen, met tien man dus. Doelpuntenmaker Brooks ging in de fout tegen Salif Sané, waardoor de gasten een strafschop kregen die door Nabil Bentaleb werd benut.

Toch pakte Wolfsburg uiteindelijk in een hectische slotfase de volle buit. Schalke-doelman Ralf Fährmann had zijn elftal een paar keer aardig op de been gehouden, maar op de inzet van Daniel Ginczek, in de vierde minuut van de blessuretijd, had hij geen antwoord: 2-1.

Overige uitslagen zaterdag
Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1-2
Hertha BSC - 1. FC Nürnberg 1-0
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0-2
Werder Bremen - Hannover 96 1-1
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2-0

Weghorst krijgt eerst rood. Wordt later door de VAR teruggetrokken. (PRO SHOTS/Witters)
Weghorst krijgt eerst rood. Wordt later door de VAR teruggetrokken. (PRO SHOTS/Witters)

Lorenzo in moeilijke omstandigheden naar pole op Silverstone

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo heeft zaterdag op het circuit van Silverstone de poleposition gepakt voor de Britse Grand Prix. Dat deed de Spaanse Ducati-rijder in omstandigheden waarbij het hem niet al te lang geleden nog dun door de broek liep: half nat/half droog.

De regen zorgde voor flink wat problemen op Silverstone, waarbij in de vierde vrije training - kort voor de kwalificatie - Tito Rabat het voornaamste slachtoffer was. De Spanjaard kon de kwalificatie niet starten en zag hoe Bradley Smith en Alex Rins zich plaatsten voor Q2. Daarin bleek Lorenzo de snelste na een chaotische slotfase, waarin hij 0,159 seconden sneller was dan teamgenoot Andrea Dovizioso. Johann Zarco completeert de voorste startrij, terwijl rij twee wordt gevormd door Cal Crutchlow, Marc Marquez en Danilo Petrucci.

De poleposition in de Moto2 werd een prooi voor Francesco Bagnaia. De Italiaanse kampioenschapsleider was zo goed voor zijn vierde pole van het seizoen, 0,194 seconden voor Remy Gardner. De Australische teamgenoot van Bo Bendsneyder zorgde voor een forse stunt: in zijn 58e eerdere GP's, waarvan 37 in de Moto2, kwam hij nooit verder dan twee keer een negende startplek. Alex Marquez completeerde op 0,258 tellen de eerste startrij, Bendsneyder moest genoegen nemen met de achttiende stek.

In de Moto3 pakte Jorge Martin, ondanks het feit dat hij nog altijd geblesseerd is, voor de zoveelste keer dit jaar de poleposition. Veel scheelde het echter niet: jongeling Jaume Masia gaf slechts 0,001 seconde toe op Martin. De hele eerste rij zat dicht bij elkaar, want Lorenzo Dalla Porta pakte plek drie op slechts 0,021 seconden.

De starttijden voor de races zijn dit keer wat anders: om 12.20 uur trapt de Moto3 de zondag af, de MotoGP volgt om 14.00 uur en om 15.30 uur start de Moto2.

Aangehouden na achtervolging

De politie heeft vrijdag in Apeldoorn twee van ladingdiefstal verdachte mannen aangehouden. De mannen kregen een stopteken voor een controle, maar probeerden aan de politie te ontkomen. Na een korte achtervolging stopte het voertuig en zetten de twee inzittenden het op een rennen. De politie was sneller en hield een 33-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Geldrop aan.

De bijrijder gooide tijdens zijn vlucht iets weg. Dit bleek een sleutel van een bestelbus te zijn. Na een zoektocht in de omgeving werd de bestelbus aangetroffen met daarin vele dozen met sportschoenen. Deze schoenen zijn vermoedelijk eerder die vrijdag gestolen uit een langs de A50 geparkeerde vrachtwagen. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis en worden maandag voorgeleid.

Haast gelijktijdig met de aanhouding van de verdachten deed een buitenlandse vrachtwagenchauffeur aangifte van ladingdiefstal op het politiebureau. Uit zijn vrachtwagen, die stond op een parkeerplaats langs de snelweg A50, was een grote partij sportschoenen gestolen van hetzelfde merk als in de bestelbus aangetroffen.

Pieters verslaat Vos in sprint in GP Plouay

Amy Pieters heeft in Frankrijk de GP de Plouay - Lorient Agglomération op haar naam geschreven. De 27-jarige Nederlandse van Boels-Dolmans was in de sprint te sterk voor Marianne Vos. Coryn Rivera uit Amerika moest genoegen nemen met een derde plaats.

Het peloton bleef in het beginfase lang compact. Pas op een kleine veertig kilometer van de streep was een eerste aanval te zien. Rosella Ratto en Hanna Nilsson trokken ten aanval, maar een goede tien kilometer duurde die aanval voordat ze weer werden ingerekend door het peloton.

Pas op de voorlaatste beklimming van de Ty Marec, op achttien kilometer van de streep, ontstond een serieuze kopgroep met daarin alle favorieten. In de slotronde waren er verschillende aanvallen, maar niemand raakte weg. Op de laatste beklimming van de Ty Marec was Elisa Longo Borghini die een serieuze poging ondernam, maar ook de Italiaanse wist geen beslissend gat te slaan. Ondanks de vele aanvalspogingen moest er toch worden gesprint om de zege in Plouay.

In de sprint die volgde was Pieters net iets sneller dan Vos. Voor Pieters was het alweer haar tweede zege in de WorldTour nadat ze begin van dit jaar ook de Ronde van Drenthe op haar naam schreef.

Vos verstevigde door haar tweede plaats de leiding in de WorldTour. Ze heeft nu een voorsprong van meer dan honderd punten op Anna van der Breggen die op de tweede plaats staat. Er staan nog drie races op het programma in de Women's World Tour.

F1: Pole Hamilton op opdrogende baan, Verstappen zevende

Lewis Hamilton heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van België. De regerend wereldkampioen reed op een opdrogend Spa-Francorchamps naar een tijd van 1.58,179 en was hiermee ruim sneller dan titelrivaal Sebastian Vettel en de verrassende Esteban Ocon. Max Verstappen klokte de zevende tijd.

In Q1 was er in de persoon van Carlos Sainz een verrassende afvaller. De Spanjaard kreeg de banden niet op temperatuur en eindigde op plek zestien. Hiermee was hij wel sneller dan de McLaren van Fernando Alonso, de Williamsen van Sergey Sirotkin en Lance Stroll en de McLaren van thuisrijder Stoffel Vandoorne.

Ferrari zette de toon in het tweede deel van de kwalificatie, maar Hamilton wist Kimi Räikkönen en Vettel bij te houden. Verder naar achteren besloot Nico Hülkenberg niet meer naar buiten te gaan, waardoor de Duitser genoegen moest nemen met de vijftiende stek. Er vlak voor eindigden de Saubers van Charles Leclerc en Marcus Ericsson, terwijl ook de Toro Rosso's van Pierre Gasly en Brendon Hartley klaar waren.

Vlak voor Q3 begon het te regenen, waardoor alle bedachte ideeën direct de prullenbak in konden. Valtteri Bottas spinde in de regen op droogweerbanden en ook anderen kenden hun momentjes, waardoor duidelijk werd dat intermediates benodigd waren. Verstappen zette even de snelste tijd neer op het natte asfalt, maar de Nederlander was de eerste plek vrijwel direct weer kwijt.

Hamilton maakte een uitstapje langs de baan, maar de Brit kon door en pakte na het vallen van de vlag de snelste tijd. Alleen Vettel kwam nog in de buurt van de Brit. Voor het nieuwe Force India kon de vlag uit, want Ocon en Sergio Perez klokten de derde en vierde tijd, voor de Haas van Romain Grosjean en de Ferrari van Kimi Räikkönen die voor het vallen van de vlag al binnen stond. Dit gold ook voor de Red Bulls van Verstappen en Daniel Ricciardo. Kevin Magnussen reed de negende tijd, terwijl Valtteri Bottas geen tijd neerzette. De Fin start morgen achteraan na een motorwissel.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:42.977 1:41.553 1:58.179 19
2 S. Vettel Ferrari 1:43.035 1:41.501 1:58.905 18
3 E. Ocon Force India 1:44.003 1:43.302 02:01.851 16
4 S. Pérez Force India 1:44.004 1:43.014 02:01.894 14
5 R. Grosjean Haas 1:43.597 1:43.042 02:02.122 20
6 K. Räikkönen Ferrari 1:42.585 1:41.533 02:02.671 13
7 M. Verstappen Red Bull 1:43.199 1:42.554 02:02.769 11
8 D. Ricciardo Red Bull 1:43.604 1:43.126 02:02.939 16
9 K. Magnussen Haas 1:43.834 1:43.320 02:04.933 19
10 V. Bottas Mercedes 1:42.805 1:42.191   7
11 P. Gasly Toro Rosso 1:44.221 1:43.844   14
12 B. Hartley Toro Rosso 1:44.153 1:43.865   13
13 C. Leclerc Sauber 1:43.654 1:44.062   14
14 M. Ericsson Sauber 1:43.846 1:44.301   11
15 N. Hulkenberg Renault 1:44.145     14
16 C. Sainz Jr. Renault 1:44.489     6
17 F. Alonso McLaren 1:44.917     6
18 S. Sirotkin Williams 1:44.998     6
19 L. Stroll Williams 1:45.134     6
20 S. Vandoorne McLaren 1:45.307     8

Bokser verlaat ring na begin van de wedstrijd

De Amerikaan Curtis Harper verloor zijn bokspartij tegen Efe Ajagba op een opmerkelijke manier. Na het luiden van de bel verliet de zwaargewicht bokser meteen de ring.

Naar verluidt was onvrede over de financiële vergoeding de reden voor het vroegtijdig beëindigen van de partij. Onder een fluitcondert verliet 30-jarige bokser de zaal.

Curtis Harper vs Efe Ajagba (Bron: Youtube)

Dubbelslag voor Mohoric in Ronde van Duitsland

Matej Mohorič heeft de derde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De Sloveen, die vorige nog de BinckBank Tour op zijn, was in Merzig in de sprint te snel voor Nils Politt en Pieter Vanspeybrouck. Door de winst is de renner van Bahrain Merida ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De traditionele vroege vlucht bestond uit zeven renners, met daarbij de Nederlander Oscar Riesebeek van Roompot-Nederlandse Loterij. Het zevental pakte een maximale voorsprong van drie minuten, maar met nog vijftien kilometer te gaan werden de meeste vluchters teruggepakt. Robin Carpenter bleef nog het langst vooruit, maar ook hij werd teruggehaald door het peloton.

In de finale lagen er nog enkele heuvels op het parcours. Vooral op acht kilometer lag er nog een aardig klimmetje waar eventueel het verschil gemaakt kon worden. Warren Barguil en Pieter Weening probeerde het ook en fietste een kleine voorsprong bij elkaar. Maar bij het ingaan van de laatste kilometer werden ze weer ingelopen door het uitgedunde peloton.

In de sprint die volgde kwam een renner van BORA-hansgrohe hard ten val. Hij nam daarbij een renner van Sunweb met zich mee. Politt ging net zoals in de vorige etappe van vroeg aan, maar moest opnieuw genoegen nemen met een ereplaats. Ditmaal was Mohorič aan het feest, terwijl die in de etappe van vrijdag nog genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Door de zege in de derde etappe neemt de Sloveen van Bahrain Merida door de bonificatieseconden de leidersplaats over van de Duitser Maximilian Schachmann, die zevende werd in de etappe.

'Ramselaar wil nog deze maand vertrekken bij PSV'

Bart Ramselaar hoopt nog deze maand te vertrekken bij PSV. De speelde dit seizoen nog geen minuut voor de Eindhovenaren.

Ramselaar heeft van de clubleiding van PSV te horen gekregen dat hij niet weg hoeft, maar aast zelf wel op een nieuwe club, zo meldt De Telegraaf. De regerend landskampioen houdt er rekening mee dat er nog een club langskomt voor hem.

"Ramselaar ziet dat zijn kans op speeltijd onder Mark van Bommel klein is. De nieuwe hoofdtrainer vindt de oud-speler van FC Utrecht niet in zijn systeem passen. Niet voor niets hoopt PSV zich na de zware knieblessure van de net gekochte Ryan Thomas nog te versterken met net zo’n type middenvelder", zo schrijft de krant.

Ramselaar stapte in de zomer van 2016 voor 4,7 miljoen euro over van FC Utrecht naar PSV en slaagde er nooit in om een vaste basisspeler te worden. In twee seizoenen kwam hij tot 69 wedstrijden, waarin de rechtspoot 7 keer scoorde en 6 assists gaf.

Derrick Luckassen lijkt PSV ook nog te verlaten. Hij zou op huurbasis naar Hertha BSC vertrekken.

Man City loopt averij op tegen Wolverhampton

Manchester City heeft zaterdagmiddag punten laten liggen op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De ploeg speelde met 1-1 gelijk.

Regerend landskampioen Manchester City opende het seizoen met twee overtuigende zeges op Arsenal (0-2) en Huddersfield Town (6-1), waar de Wolves een punt pakten tegen Everton (2-2) en verloren van Leicester City (2-0). De bezoekers kregen de eerste kans, maar Raheem Sterling kreeg de bal niet bij Sergio Agüero. Ilkay Gündogan testte doelman Ruí Patrício met een schot.

Wolverhampton dacht via Raúl Jiménez op voorsprong te komen, maar de treffer van de Mexicaanse spits werd geannuleerd vanwege buitenspel. Manchester had het beste van het spel in de eerste helft en het aluminium stond een treffer in de weg. Agüero schoot op de pal en Patrício tikte een schot van Sterling tegen de lat. Schoten van Agüero, Jiménez en Bernardo Silva leverden voor rust geen treffers meer op.

Vincent Kompany, die zijn 250ste wedstrijd voor the Citizens speelde, gaf vroeg in de tweede helft bijna de 1-0 weg. Hij verspeelde de bal en Heldér Costa kon op Ederson af, maar de doelman kon op fantastische wijze redding brengen. Na 57 minuten was het alsnog raak. Willy Boly scoorde met zijn arm, maar dat ontging de arbitrage en daardoor kwam Wolverhampton op voorsprong: 1-0.

Door de achterstand besloot Josep Guardiola meer aanvallende druk te zetten en hij besloot met Gabriel Jesus een extra aanvaller te brengen en verving daarbij Bernardo Silva. In de 69ste minuut viel de gelijkmaker te noteren. Uit een hoekschop van Gündogan kopte Aymeric Laporte de 1-1 tegen de touwen, zijn eerste treffer in dienst van de club.

City drukte door en Benjamin Mendy leverde een goede voorzet af op Jesus, maar Patrício liet wederom zijn kwaliteiten zien. De thuisploeg probeerde in de slotfase ook nog de winnende treffer te forceren, maar het bleef 1-1 in het Molineux Stadium omdat Agüero in blessuretijd de bal nog tegen de lat schoot.

Muurschildering Anne Frank beklad

De kleurrijke muurschildering van Anne Frank die pas twee dagen geleden op een braakliggend terrein van de HvA aan de Wibautstraat te Amsterdam verscheen, is recent ondergeklad. Het kunstwerk is bespoten met een ander graffitiwerk, meldt AT5.

Op foto's is duidelijk te zien dat er dikke graffitiletters over de beeltenis van Anne Frank zijn geplaatst. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Vermoedelijk is het in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd.

Popart
Het schilderij was van de Duitser Philipp Scharbert, in de stijl van popartschilder Roy Lichtenstein. Scharbert was al langere tijd op zoek naar een plek voor zijn kunst toen hij dit gemaal op de hoek van de Wibautstraat en de Mauritskade zag. Saai en grijs, perfect voor een mooi schilderij. 

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het kunstwerk tot het einde van dit jaar te zien zou zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat een kunstwerk rondom het beroemde Joodse meisje vernield wordt. In 2017 werd een muurschildering in Noord ook ondergeklad. Over het gigantische kunstwerk werd met witte verf een tekst geschreven: 'We can party. But... we have to be very quiet'.


Dopingzondaars mogen olympische medailles ophalen

De Russische atletes Ekaterina Poistogova en Tatyana Tomashova mogen hun medailles van de Olympische Spelen van 2012 op komen halen op een door de twee zelf gekozen moment en locatie. Dat heeft de Russische atletiekfederatie ARAF laten weten, nadat het IOC hen daarvan op de hoogte stelde.

Voor de oplettende volger van het hele Russische dopinggebeuren: ja, Tomashova en Poistogova zijn allebei betrapt en veroordeeld wegens het overtreden van de dopingregels. Positieve plasjes, het verdoezelen van positieve tests, het manipuleren van urinestalen, je kent het allemaal wel.

Na een jarenlange zaak is echter besloten om hun resultaten van de Spelen van 2012 níet te schrappen en dat levert ze een medaille op. We beginnen met Tomashova, die in actie kwam op de 1500 meter en daar in de finale als vierde over de streep kwam.

De Turkse winnares Asli Cakir Alptekin bleek echter doping gebruikt te hebben en werd uit de uitslag geschrapt. Twee jaar geleden bleek de nieuwe Turkse winnares Gamze Bulut geheel verrassend óók uit het verboden potje gesnoept te hebben en dus kon ook zij haar goud inleveren.

Maryam Yusuf Jamal uit Bahrein ging zo van brons naar goud en Tomashova pakte de tweede plek en dus het zilver. Omdat zij al eens veroordeeld was wegens doping werd enige tijd getwijfeld, maar uiteindelijk heeft men toch besloten dat ze die zilveren medaille op mag halen. 

Op de 800 meter ging het goud in Londen naar Mariya Savinova en, je verwacht het niet, die bleek aan de doping te zitten! Caster Semenya kreeg zo het goud en Poistogova schoof op naar zilver. Zij bleek zich in 2015 ook niet aan de regels te houden en raakte EK-zilver kwijt, maar het olympisch zilver mag ze nu ophalen.

De twee veroordeelde dopingzondaars mogen kiezen waar hun medaille uitgereikt gaat worden. Dat mag op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo zijn, dat mag tijdens een EK of WK zijn of in het olympisch museum in Lausanne, maar ook tijdens bijvoorbeeld Russische kampioenschappen.

'Racistisch woord' vader in jaren '80 kost coureur sponsordeal

Coureur Conor Daly, normaal uitkomend in de IndyCar, maakt dit weekeinde op Road America zijn debuut in de NASCAR Xfinity Series, de klasse onder de Cup Series en wat dat betreft een beetje vergelijkbaar met de 'relatie' tussen de Formule 2 en Formule 1.

De 26-jarige Daly zou bij zijn debuut financieel gesteund worden door Lilly Diabetes, dat zo aandacht hoopte te krijgen voor mensen met diabetes. Dat gaat nu echter niet door: Daly's vader, voormalig F1-coureur Derek Daly, blijkt namelijk een ranzige racist.

Althans, dat lijkt een beetje het verhaal te zijn. Wat blijkt? De uit Ierland afkomstige Derek Daly was aan het begin van de jaren tachtig nog maar net in de VS aangekomen en gaf een interview, waarin hij een 'racistisch woord' gebruikte, kwetsend richting zijn donkergekleurde medemensen.

Het was naar eigen zeggen nooit Daly's bedoeling om iemand te kwetsen en volgens hem was dat woord in Ierland helemaal niet zo'n probleem. Nadat hij tot zijn schrik ontdekte hoe de term in de VS vooral werd gebezigd, gebruikte hij het ook nooit meer.

Dat speelde zich dus allemaal dik dertig jaar geleden af, zeker een decennium voor Conor überhaupt geboren werd. Toch is de jonge coureur nu de sjaak, want Lilly Diabetes heeft zich als sponsor teruggetrokken, ondanks vader Daly die zich verontschuldigde 'voor ies wat ik meer dan drie decennia geleden heb gezegd'.

Vooralsnog lijkt het er gelukkig op dat Daly junior het raceweekeinde nog wel gewoon af mag maken bij Roush Fenway Racing, zo blijkt uit een bericht op Twitter: "De afgelopen 24 uur hebben een behoorlijk onnodige emotionele achtbaan opgeleverd voor mijn familie. Er is HEEL VEEL wat ik wil zeggen....maar ik ben er nog en ik race nog altijd."

Vettel pakt snelste tijd in laatste training

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd op de klokken gezet tijden de laatste vrije training voor de Grote Prijs van België. De Duitser was met zijn Ferrari iets meer dan een halve tiende sneller dan zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. De Fin bleef op zijn beurt Lewis Hamilton vierenzeventig duidendsten voor. Achter de Brit kwam teamgenoot Valtteri Bottas tot de vierde tijd. De vijfde tijd was voor Max Verstappen die 1,5 seconde langzamer was dan Vettel.

Hoewel er eerder op de ochtend nog wat regen viel op het Waalse circuit was het tijdens deze derde vrije training in de lucht en op de baan droog. De opvallendste actie was er tussen Valtteri Bottas en Stoffel Vandoorne: laatstgenoemde wilde op zijn thuiscircuit de langzamer rijdende Mercedes voorbij. De Fin zag hem echter niet, dwong hem daardoor het gras op met een spin en crash tot gevolg. Hierdoor werd de sessie tien minuten voor het einde onderbroken door een rode vlag om de McLaren te kunnen bergen. Na de herstart zorgde Pierre Gasly nog voor een opvallend moment: de toekomstig teamgenoot van Verstappen raakte bij het uitrijden van de pits in een spin. Hij kon echter zijn weg zonder schade vervolgen.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 S. Vettel Ferrari 1:42.661   13
2 K. Räikkönen Ferrari 1:42.724 +0:00.063 15
3 L. Hamilton Mercedes 1:42.798 +0:00.137 10
4 V. Bottas Mercedes 1:43.464 +0:00.803 13
5 M. Verstappen Red Bull 1:44.048 +0:01.387 10
6 D. Ricciardo Red Bull 1:44.479 +0:01.818 13
7 C. Leclerc Sauber 1:44.963 +0:02.302 12
8 S. Perez Racing Point 1:45.341 +0:02.680 10
9 N. Hülkenberg Renault 1:45.464 +0:02.803 17
10 E. Ocon Racing Point 1:45.485 +0:02.824 13
11 M. Ericsson Sauber 1:45.536 +0:02.875 11
12 R. Grosjean Haas F1 1:45.814 +0:03.153 12
13 C. Sainz Renault 1:45.925 +0:03.264 13
14 K. Magnussen Haas F1 1:46.087 +0:03.426 12
15 P. Gasly Toro Rosso 1:46.182 +0:03.521 16
16 B. Hartley Toro Rosso 1:46.259 +0:03.598 17
17 L. Stroll Williams 1:46.502 +0:03.841 10
18 S. Sirotkin Williams 1:46.630 +0:03.969 11
19 F. Alonso McLaren 1:46.942 +0:04.281 16
20 S. Vandoorne McLaren 1:47.061 +0:04.400 14

Badr en Verhoeven hebben nieuwe ring

Rico Verhoeven en Badr Hari vechten elkaar de pan uit. Helaas (nog) niet in de boksring, maar op Instagram. De twee kickboksers delen op het sociale platform de nodige stoten aan elkaar uit, meldt AT5.

Het begon allemaal met een post van Badr Hari, die zichzelf even flink op de borst klopte door alle tegenstanders die hij knock-out sloeg op te noemen. Bij de post voegde hij een foto van het gevecht tussen hem en Rico Verhoeven en de tekst: 'Onbereikbare Bad Boy. Er is geen uitvlucht voor mijn tegenstanders.'

De foto is van het gevecht dat de Hari en Verhoeven hadden in december van 2016. Destijds won Rico Verhoeven van de geboren Amsterdammer. 

Omdat Hari moest opgeven door een elleboog-blessure, zingen al lange tijd de geruchten rond dat een rematch in de Arena op de agenda staat. Verhoeven gebruikt dit in zijn comeback: 'Onbereikbare Bad Boy, dat is precies wat jij bent als ze je bellen voor een gevecht... Ga maar trainen, dan zullen we zien hoelang je het dit keer volhoudt!'

Daarmee raakt Verhoeven een gevoelige snaar bij Badr Hari, die meteen reageert met wat (voorlopig) de laatste stoot is: 'Beste Rico, verspreid geen valse geruchten. Er was NOOIT sprake van een gesprek. Vergeet niet wie de baas is'.

Een knock-out in dit Insta-gevecht is er nog niet geweest, maar Badr Hari krijgt de meeste 'punten': zijn reactie heeft ruim 3200 likes, die van Verhoeven nauwelijks 1200. 

DENK boos om 'denkfout' columnist: 'Flutstuk'

Mourad Taimounti, fractievoorzitter van DENK Amsterdam, kan zich niet vinden in een stuk van columnist Frank Karsten. Daarin zegt Karsten dat partijen als DENK en Bij1 discriminatie willen bestrijden, maar juist het tegenovergestelde doen, meldt AT5.

Karsten noemt in de column maatregelen als het racismeregister en de Educatieve Maatregel Discriminatie (EMD), waar DENK voor pleit. 'Deze strijd tegen discriminatie lijkt redelijk, maar is gevaarlijk omdat hij leidt tot repressie, willekeur en aantasting van de individuele vrijheid. Hij leidt uiteindelijk ook tot méér discriminatie en polarisatie', meent Karsten.

'Witte mannen zijn daders'
Hij vervolgt: 'De gelijkheidsactivisten keren zich tegen uitsluiting, vooroordelen en generaliseringen, maar maken zich er vaak zelf schuldig aan. Ze prediken gelijkheid, maar delen mensen desondanks graag in op basis van hun etniciteit en geslacht. Deze strijders voor gelijkheid gaan er impliciet van uit dat vrouwen per definitie niet seksistisch, en gekleurde mensen niet racistisch kunnen zijn, omdat de macht in handen is van blanke mannen; de dominante groep. 'Witte mannen' zijn daders, de anderen zijn slachtoffers. Maar dat is precies het groepsdenken waar antiracisten zeggen tegen te zijn.'

Volgens Taimounti is dat onzin, hij zegt dat Karsten een 'cruciale denkfout' maakt en noemt de column in het Parooleen 'flutstuk'. 'Iedereen heeft vooroordelen, dat klopt. Maar wanneer die vooroordelen omgezet worden naar beleid, dan praat je over structurele uitsluiting. Daar heeft hij geen oog voor', twittert de voorman van DENK Amsterdam. 

'Oogkleppen op'
Taimounti legt uit: 'Je hebt oogkleppen op als je niet weet dat er zoiets als institutioneel racisme bestaat. Het is feitelijk zo dat er in 99 procent van de gevallen wordt gediscrimineerd op basis van ras, afkomst of huidskleur.' Hij reageert daarmee op het verwijt dat 'witte mannen' vaak als dader worden neergezet. Die worden ook nauwelijks gediscrimineerd, meent Taimounti.

DENK zegt dat maatregelen als een EMD of racismeregister wel degelijk werken. 'Dat hebben andere landen al bewezen', aldus de partij. 'Dit is gewoon een flutartikel van iemand die op zijn pik getrapt is', besluiten ze. 

Frank Karsten heeft nog niet gereageerd op de kritiek. Hij schreef eerder het boek 'De Discriminatiemythe' en is voorzitter van de stichting MeerVrijheid. 

Mario Kart krijgt nog meer Labo-ondersteuning

Sinds eind juni is het mogelijk om met het motorstuur uit het Nintendo Labo-mixpakket Mario Kart te spelen. Met het stuur en gaspedaal uit Nintendo’s aankomende kartonknutselpakket wordt ook het besturen van een kart wat levensechter.

Binnenkort komt het voertuigenpakket uit. Met dit derde pakket uit de Nintendo Labo-lijn kun je onder andere een stuur en gaspedaal maken. En Mario Kart 8 Deluxe zal dit bouwsel volledig ondersteunen, zowel voor karts als voor motorfietsen.

In onderstaande tweet zie je hoe dit in zijn werk gaat. Mario Kart 8 Deluxe is beschikbaar voor Nintendo Switch. Het voertuigenpakket van Nintendo Labo zal vanaf 14 september verkrijgbaar zijn voor 69,99 euro.

Gewichtheffer Moradi breekt oudste wereldrecord

Op de Asian Games in Jakarta heeft gewichtheffer Sohrab Moradi zaterdag het oudste nog geldige wereldrecord in het gewichtheffen verbroken. In de klasse tot 94 kilogram pakte de Iraniër met overmacht het goud, net als op het WK vorig jaar en de Olympische Spelen in 2016.

Vooraf leek Moradi maar één serieuze concurrent te hebben: landgenoot Kianoush Rostami, die de overstap heeft gemaakt naar de klasse tot 94 kilogram. Rostami kreeg op het eerste onderdeel, het trekken, 175 kilogram omhoog in zijn tweede poging, waarna Moradi kon beginnen.

De wereldkampioen opende op 182kg, slechts zes kilo onder het uit 1999 stammende wereldrecord van de Griek Akakios Kakiasvilis. Moradi knalde het gewicht omhoog alsof het een pakje suiker was, waarna hij Rostami op 185kg zag falen. Moradi schoof daarop gelijk door naar 189kg, haalde dat aanvankelijk niet, maar tilde het in zijn laatste poging wél omhoog, waarmee het wereldrecord een feit was.

Bij het stoten ging het voor Rostami helemaal fout. Hij begon met 218kg en haalde dat niet, waarna hij twee kilo ophoogde. Op 220kg ging het nog eens twee keer fout en dus gooide hij een vrijwel zekere medaille weg. Moradi opende succesvol met 221kg en ging vervolgens door naar 234kg: het goud was binnen en met 234 zou hij in één klap ook zijn eigen wereldrecords in het stoten en het totaalgewicht verbreken.

Dat lukte niet, maar met alleen het WK later dit jaar nog te gaan is Moradi nu de wereldrecordhouder op alle drie onderdelen in zijn gewichtsklasse. Na dit jaar zullen de klassen overhoop gegooid worden en worden alle wereldrecords weer op nul gezet, iets wat in het gewichtheffen wegens de nodige dopingtijdperken meer dan eens is gedaan.

Voor Rostami was zijn falen een hard gelag. Ayoub Mousavi won vorig jaar WK-brons in de gewichtsklasse, maar onder druk van de bondspresident in Iran moest de bondscoach Rostami - een grootheid in de klasse tot 85kg - selecteren voor de Asian Games. Rostami weigerde met de coaches samen te werken en deed alles zelf, zonder succes.

Moradi's wereldrecord, met zijn succesvolle poging op 189kg vanaf 4:45 (Bron: YouTube)

Ratelband wil nog een kind

Ratelband die reeds zeven kinderen uit eerdere relaties heeft, is op zoek naar een draagmoeder. Dat blijkt uit een post die hij op Facebook heeft geplaatst. Volgens het Algemeen Dagblad is het niet geheel duidelijk of Ratelband wel serieus is, aangezien hij niet voor commentaar bereikbaar was. 

De 69-jarige Emile heeft vooralsnog niet veel geluk gehad in de liefde: na zijn eerste relatie, waaruit vijf kinderen geboren werden, trouwde hij met Moon. Samen met haar kreeg hij twee kinderen waarna de relatie stukliep omdat hij Moon zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld zou hebben. Zijn volgende vriendiien, Gitta, overleed onverwacht in 2015. 

Daarna kreeg hij een relatie met Linda, de oppas van zijn kinderen. Die relatie liep in 2017 stuk, volgens Ratelband omdat ze een serieuze relatie wilde, en hij paste niet in dat plaatje. 

Mazraoui gepolst voor Nederlands elftal

Noussair Mazraoui is mogelijk op termijn in het shirt van het Nederlands elftal te bewonderen. De rechtsback gesproken met Ronald Koeman.

Mazraoui behoorde tot de voorselectie van Marokko voor het WK in Rusland, maar viel uiteindelijk af voor de definitieve selectie en maakte zijn debuut ook nog niet voor de Leeuwen van de Atlas. Hij heeft nu gesproken met de bondscoach en directeur van de KNVB Nico-Jan Hoogma, zo meldt De Telegraaf.

"Het is een heel goed gesprek geweest. Zowel Koeman als Hoogma heeft het heel professioneel aangepakt", reagereert zaakwaarnemer Mustafa Nakhli in de krant. "Koeman had een goed verhaal, hij heeft een plan voor ogen met hem en het is duidelijk dat hij graag wil dat Noussair voor het Nederlands elftal uitkomt."

Maar Hoogma en Koeman hebben Noussair ook in zijn waarde gelaten, niet gepusht en vrijgelaten in zijn keuze. "Noussair moet er rustig over nadenken. Of hij zijn keuze al had gemaakt? Hij is nooit eerder in deze situatie gekomen. Het Marokkaanse A-elftal heeft hem niet eerder gevraagd en voor het Nederlands elftal is hij niet eerder uitgenodigd."

Eindeloos jongleren in Tekken 7 Season 2

Vind jij ook niets leuker dan je tegenstander gevangen nemen in een eindeloze combo in Tekken 7? Goed nieuws, vanaf Season 2 kun je ook de muur betrekken bij je grenzeloze machtsvertoon. Dan maakt de ‘wall bounce’-mechanic zijn opwachting.

Staat je tegenstander dicht bij een muur of de rand van het scherm, dan kun je hem of haar daar tegenaan rammen om eens een flink potje te squashen en je combo uit te breiden. Hoe dit in zijn werk gaat, zie je in onderstaande video.

Deze mechanic zal live gaan in september, wanneer de Season 2-update uitkomt die ook onder andere Anna Williams, Lei Wulong en Negan van The Walking Dead toevoegt aan de game. Tekken 7 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

MLB: Giants geven winst tegen Rangers weg, knappe comeback Brewers

In de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie was het vrijdagavond de dag van de comebacks. Zowel de Texas Rangers als de Milwaukee Brewers leken onderuit te gaan, maar niets was minder waar.

De Rangers kwamen op bezoek bij de San Francisco Giants al vrij snel op een 6-0 achterstand, maar ze gaven zich niet gewonnen. Onder meer een joekel van een homerun van Joey Gallo hielp de Rangers dichterbij te komen, Rougned Odor sloeg in de negende inning toe door met een homerun zichzelf en Choo Shin-soo te laten scoren: 6-6. In de eerste extra inning mocht Robinson Chirinos vrij naar het eerste honk lopen, waardoor Jurickson Profar op het derde honk naar de thuisplaat mocht: 6-7 en winst voor de Rangers.

De Brewers hadden thuis tegen de Pittsburgh Pirates bijna de winst binnen, maar in de negende inning ging het alsnog fout en werd het 4-4. Pas in de vijftiende inning werd er weer gescoord: Francisco Cervelli sloeg een single, de Nederlander Jonathan Schoop van de Brewers maakte een forse fout en de Pirates kwamen op 4-6. Dankzij singles van Erik Kratz en Orlando Arcia kwamen de Brewers toch alsnog langszij, waardoor de thuisploeg met 7-6 won.

Uitslagen MLB vrijdag
Chicago Cubs - Cincinnati Reds 3-2
Baltimore Orioles - New York Yankees 5-7
Toronto Blue Jays - Philadelphia Phillies 4-2
Detroit Tigers - Chicago White Sox 3-6
Miami Marlins - Atlanta Braves 1-0
New York Mets - Washington Nationals 3-0
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 10-3
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 7-6
Minnesota Twins - Oakland Athletics 1-7
Kansas City Royals - Cleveland Indians 5-4
Colorado Rockies - St.Louis Cardinals 5-7
Arizona Diamondbacks - Seattle Mariners 3-6
Los Angeles Angels - Houston Astros 3-9
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 11-1
San Francisco Giants - Texas Rangers 6-7

Brewers - Pirates (Bron: YouTube)

Drugsomzet in Nederland gelijk aan defensie- én justitiebegroting bij elkaar

Het gaat bijzonder goed met de Nederlandse drugsproductie. Uit een onderzoek van de Politieacademie blijkt dat producenten vorig jaar minstens 18,9 miljard euro aan xtc en amfetamine in elkaar hebben geknutseld.

Volgens het rapport is het bedrag overigens een voorzichtige schatting, gebaseerd op binnen- en buitenlandse straatprijzen. Waarschijnlijk ligt de daadwerkelijke omzet nog eens aanzienlijk hoger, waarbij miljarden in de zakken van Nederlandse criminelen verdwijnen.

In Nederland pakken de producenten vermoedelijk bijna driekwart miljard euro, handelaren nog veel meer. Vooral de tussenhandelaren en straatdealers in het buitenland worden schathemeltjerijk, want daar worden de Nederlandse producten vooral aan de man en vrouw gebracht.

Meer informatie, inclusief het hele rapport, is hier te vinden, maar om alvast even een idee te geven van de omvang van de productie: het is grofweg gelijk aan de begrotingen van de ministeries van Justitie & Veiligheid en Defensie...bij elkaar opgeteld. Ook de jaaromzet van zowel Philips als Albert Heijn kan niet tippen aan Nederlands voornaamste exportproduct. Waar een klein land groot in kan zijn...

Kat veroorzaakt bijna 2 ton schade

Een loslopende kat heeft in Hemmingen (Nabij Stuttgart, Duitsland) afgelopen nacht voor bijna twee ton schade aangericht.  Op het moment dat het beest besloot een wandeling te gaan maken, kwam er een bus aanrijden.  De chauffeur was kennelijk een kattenliefhebben want hij besloot uit te wijken. 

Die beslissing pakte alleen iets minder goed uit dan gedacht/gehoopt, want de bus raakte van de weg en knalde uiteindelijk tegen de hoek van een woning aan. De brandweer moest er aan te pas komen om de woning te stutten. De totale schade wordt geraamd op 172.000 euro. 

Hoewel de bewoners ten tijde van het ongeval thuis waren; raakten zij niet gewond. De chauffeur werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Er zaten verder geen passagiers in de bus.  Hoe het met de kat is afgelopen weet niemand, het beest is spoorloos verdwenen. Desondanks heeft de politie geen redenen om aan het verhaal van de chauffeur te twijfelen volgens een woordvoerder. 

Red Bull Racing krijgt mogelijk motorupdate bij GP van Italië

Tijdens de GP van Italië die volgende week plaatsvindt kan Red Bull Racing mogelijk beschikken over een motorupdate.

Dit weekend besluiten Renault en Red Bull of de nieuwe motor ingezet zal worden. Met de nieuwe motor hoopt men het verschil met Mercedes en Ferrari te verkleinen. Consequentie van de nieuwe motor is dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo een gridstraf krijgen omdat beide al het maximale aantal van drie motoren gebruikt hebben. Tijdens de Belgische Grand Prix beschikken Carlos Sainz en Nico Hülkenberg al over de update.

Cyril Abiteboul, teambaas Renault: "Red Bull moet de afweging maken tussen het betrouwbaarheidsrisico en de verbetering in prestatie. Die discussie gaan we graag aan in een open sfeer die past bij een goede samenwerking."

Volgens de Fransman heeft de aankomende scheiding tussen Renault en Red Bull Racing geen invloed op de huidig samenwerking. "Om eerlijk te zijn is er helemaal niets veranderd. We hebben 11,5 jaar goed samengewerkt en dat willen we de komende zes maanden niet verpesten. Red Bull is nog altijd in de positie om goede resultaten neer te zetten en misschien zelfs races te winnen. Dat hebben ze dit jaar al eerder gedaan, dus waarom niet nog een paar?"

Eerste GP3-zege Beckmann, Verschoor debuteert

Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft David Beckmann zijn eerste overwinning in de GP3 te pakken. De 18-jarige Duitser van Trident vertrok voor het eerst vanaf poleposition en verzilverde die kans gelijk.

Beckmann begon het jaar bij Jenzer Motorsport, maar werd aan de kant geschoven ten faveure van Jannes Fittje, waarna hij bij Trident terecht kon als volgende zet in een heleboel wisselwerk: Santino Ferrucci was bij Trident uit het F2-team geknikkerd vanwege wangedrag, Alessio Lorandi promoveerde zo vanuit de GP3 naar de F2 en Beckmann kon het GP3-stoeltje bij Trident innemen.

Enfin, in zijn tweede raceweekeinde voor het team gaat het dus gelijk lekker met de Duitse tiener. Hij had de beste start op het vochtige Spa, trok een gaatje naar de rest van het veld en werd eigenlijk niet meer bedreigd. Zijn teamgenoot Ryan Tveter maakte eveneens grote indruk. De Amerikaan vertrok als achtste en werkte zich snel op naar plek twee.

Tveter kon het gat naar teamgenoot Beckmann dichten, maar schoot rechtdoor bij Les Combes. Tveter moest zo klassementsleider Anthoine Hubert van het lijf houden en dat lukte met de nodige moeite. Hubert houdt wel de leiding in het kampioenschap, voor de Brit Callum Ilott, die in Spa in race één als zesde eindigde.

Richard Verschoor debuteerde in de GP3, maar moest wel vanuit de pitstraat starten. Hij werd uit de uitslag gehaald van de kwalificatie, waarin hij tot plek vijftien kwam, omdat hij de weegbrug over had geslagen. Gedurende de race kon de jonge Nederlander een paar coureurs, waaronder zijn teamgenoot, verschalken. Hij eindigde zo op de zeventiende plek.

Nabestaanden Prince klagen arts aan

De nabestaanden van Prince klagen de arts Michael Schulenberg aan omdat hij volgens hen een 'substantieel aandeel' heeft gehad in het overlijden van de artiest. Dat meldt TMZ op haar website. 

Volgens de familie heeft de arts Prince voor het laatst behandeld op 20 april, de dag voordat Prince overleed aan een overdosis Fentanyl. De familie zegt dat de arts een verkeerde diagnose heeft gesteld: hij zou de medicijnverslaving van de artiest niet (h)erkend hebben waardoor het mogelijk is geweest dat hij uiteindelijk een overdosis kon nemen. 

Het toxicologisch rapport liet zien dat Prince buitengewoon hoge waarden fentanyl in zijn bloed had toen hij stierf - zelfs voor een chronische pijnpatiënt. In de bewakingsbeeldingen hieronder is te zien hoe Prince de dag voor hij zou overlijden zijn arts bezocht. 

Fietser overleden na aanrijding met nachtbus

Een fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een aanrijding op de Marnixstraat in Amsterdam. Op de busbaan kwam de fiets onder een nachtbus terecht.

Op de fiets zaten twee personen, de mede-passagier raakte gewond. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De politie spreekt van een 'ernstig' incident en heeft afgelopen nacht onderzoek gedaan. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Hulpdiensten rukten massaal uit na de melding, die rond 01:30 uur binnenkwam. Ook de buschauffeur werd na het incident opgevangen door hulpverleners, hij bleef ongedeerd.

De weg werd enige tijd afgesloten voor verkeer.

Agente voor kankerslet uitschelden mag niet

Agenten voor kankerzonen trouwens ook niet. Dat ondervond een 23-jarige Tilburger die zaterdagmorgen werd aangehouden omdat hij agenten beledigde in een vol uitgaansgebied. “Kankerzonen, hoerenzonen en kankerslet” waren onder andere de woorden die hij naar hun hoofd  toe slingerde.

Zaterdagnacht om 00.45 surveilleerden enkele mannelijke en een vrouwelijk agent in het centrum van Tilburg. Ze draaiden een speciale horecadienst om er op toe te zien dat iedereen veilig en prettig kan uitgaan in het centrum. Op de Burgemeester Brokxlaan zagen ze een bekende man lopen. Eén van de agenten had een gebiedsontzegging in zijn zak voor deze Tilburger. Gebiedsontzeggingen worden uit naam van de burgemeester uitgereikt aan mensen die het uitgaansgebied onveilig maken of zich daar niet kunnen gedragen.

De man was in een eerdere situatie aangehouden in het centrum omdat hij betrokken was bij een incident. De agent sprak de man aan en reikte hem het verbod uit. De Tilburger reageerde agressief en liep kwaad weg. Terwijl hij weg liep hoorden de agenten, en iedereen in de omgeving, dat hij “kankerzonen” naar de agenten riep. Die voelden zich door die uitspraak erg beledigd en gingen over tot aanhouding. Tijdens die aanhouding bleef de man schelden op de agenten. Tegen een vrouwelijke agente riep hij “kankerslet”. De verdachte is onder hevig verzet naar het bureau gebracht.

Agressieve dakloze verscheurt toegangsverbod

De politie heeft vrijdagavond een lastige cliënt van een opvanginstantie aangehouden aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Ze hadden hem buiten gezet maar hij wilde niet vertrekken.

Vrijdagavond kreeg de politie het verzoek om naar de daklozenopvang te komen. Daar hadden ze problemen met een cliënt die agressief was geworden. Het personeel voelde zich niet veilig meer. De agenten die bij de opvang arriveerden troffen daar inderdaad een agressieve cliënt van 45 jaar aan.

De man was ’s middags al buiten gezet omdat hij vervelend was. Hij mocht later weer naar binnen maar hij bleek nog steeds agressief te zijn. Toen bleek dat hij niet kreeg wat hij wilde begon hij te slaan en uiteindelijk met stenen naar het gebouw te gooien. In het bijzijn van de agenten kreeg de man een tijdelijk toegangsverbod van enkele dagen uitgereikt.

Daar nam hij een hap van en verscheurde de rest. Toen hij niet wilde vertrekken is hij aangehouden voor huisvredebreuk. Bij zijn aanhouding wilde hij de agenten slaan. Hij verzette zich tot aan het cellencomplex van de politie.

Scooterrijdster overlijdt na botsing met vrachtwagen

Vrijdagmiddag rond 15:15 uur vond er op de Mega in Zevenaar een zwaar verkeersongeval plaats tussen een vrachtwagen en een scooter. De jonge vrouw op de scooter overleed later in het ziekenhuis.

Op de kruising van de Mega kwam de 39-jarige vrachtwagenchauffeur in botsing met een 18-jarige vrouw op een scooter. De vrouw raakte ernstig gewond en is ter plaatse gereanimeerd. De vrouw werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar zij later die avond overleed.

De omstanders die te hulp geschoten zijn hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De verkeersongevallen analysedienst doet onderzoek naar de oorzaak van dit dodelijke verkeersongeval.

Vuelta: Etappe 1 - 8km knallen, wie is in vorm?

De Giro is voorbij, de Tour is voorbij en het is augustus....tijd voor La Vuelta! In Málaga gaan de heren renners zaterdag van start voor de laatste grote ronde van het jaar, te beginnen met een korte tijdrit van acht kilometer. 

Zoals ook tijdens de Tour het geval was, schrijft FOK!ker Rellende_Rotscholier op het FOK!forum dagelijks een uitgebreide voorbeschouwing. In die van vandaag zien we vandaag dat de renners onder meer langs een van de fraaiste Arabische citadels van Spanje rijden.

De strijd om de etappewinst lijkt te gaan tussen onder meer Rohan Dennis, Michal Kwiatkowski en Victor Campenaerts, maar in zo'n Vuelta waarin het altijd een beetje gissen is wie er nou écht in vorm is blijft het altijd lastig voorspellen.

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

FOK! Wat een weer: Buien, mogelijk onweer

Vanochtend is er veel bewolking en trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land, met vooral in de kustgebieden kans op onweer en windstoten tot 60 km/u. In de loop van de ochtend breekt de bewolking wordt het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noorden buien met kans op onweer, hagel en in de kustgebieden ook windstoten.

Lokaal kan er veel neerslag vallen, in het westen en noordwesten op veel plaatsen 20 mm of meer. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit westelijke richtingen en is overwegend matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden kan nog een enkele lichte regenbui voor komen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 7°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er perioden met zon en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit tot en gaat het 's avonds regenen. De maximumtemperaturen variëren van 17°C langs de kust tot 19°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland

Donkere lucht vanmorgen boven Alkmaar (Foto: DJMO)
Donkere lucht vanmorgen boven Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Rojer pakt 27e ATP-titel in dubbelspel

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau de dubbeltitel gepakt op het ATP-toernooi van Winston Salem in de VS. Het is voor de Nederlander inmiddels zijn 27e ATP-titel, allemaal behaald in het dubbelspel en vaak met Tecau.

In de eindstrijd nam het als tweede geplaatste Nederlands/Roemeense duo het op tegen thuisspeler James Cerretani en de Indiër Leander Paes, die in zijn thuisland deze maand nog voor wat reuring zorgde: hij trok zich op het laatste moment terug van de Asian Games, omdat men hem niet samen liet spelen met een dubbelspecialist. 

In Winston-Salem konden Cerretani en Paes niet op tegen Rojer en Tecau, die vooral in de tweede set een klasse apart waren: 6-4, 6-2. Rojer en zijn kompaan begonnen zo in sterke vorm aan de US Open, waar ze hun vorig jaar gewonnen titel hopen te verdedigen.

Dave Roelvink geeft dakloze man make-over

Fans en media zijn lyrisch over een goede daad die Dave Roelvink vrijdag op YouTube plaatste. Dat schrijft AT5 op haar website. 

Samen met zijn broer trakteerde hij een Amsterdamse zwerver op een make-over en een broodje. Het filmpje levert de Roelvinkjes lovende reacties op. Fans hebben veel respect, schrijven ze onder het filmpje.

Het televisieprogramma Shownieuws spreekt van 'de erg goede daad van de week'. Volgens de showrubriek moet de dakloze Amsterdammer 'de dag van zijn leven' gehad hebben, want hij mocht naar een 'sterrenkapper'.

Nog geen week geleden kwam Dave Roelvink overigens ook iets minder positief in het nieuws toen hij te hard reed met te veel alcohol op.


Uitmuntende comeback in Portugese competitie

We beginnen de voetbalzaterdag met een korte terugblik op een fraaie comeback van vrijdagavond. Daarvoor richten we de ogen even op de Primeira Liga in Portugal, waar Maritimo Funchal het op het eigen Madeira opnam tegen Chaves.

William zette Chaves na een dik kwartier op voorsprong en daar leek het heel lang bij te blijven. In de blessuretijd volgde echter een comeback van formaat: de Argentijnse aanwinst Leandro Barrera debuteerde door in de 68e minuut in te vallen en schoot in blessuretijd vanuit zeer lastige hoek fraai raak.

Barrera kreeg overigens gelijk geel, want hij was niet zo snugger en trok zijn shirt uit. De eveneens deze zomer aangekochte Africo Lucas maakte het zelfs nog af voor de thuisploeg: in de 95e minuut kopte hij de 2-1 binnen en dus wonnen de eilandbewoners alsnog.

Comeback vanaf 2:15 (Bron: YouTube)

800 meter-topper Bett betrapt op EPO

Wederom is een Keniaanse topatleet betrapt op het gebruik van EPO. Ook nu gaat het niet om zomaar een atleet, maar om een wereldtopper: Kipyegon Bett pakte vorig jaar WK-brons op de 800 meter, maar is nu de sjaak.

Bett werd eerder deze maand al voorlopig geschorst wegens problemen met zijn whereabouts, maar nu lijkt ook wel duidelijk waarom hij zo lastig te bereiken was. "We hadden de verdediging in die zaak net ingediend toen we van deze nieuwe zaak hoorden", aldus Barbabas Koror van de Keniaanse atletiekbond.

"Als de B-staal ook positief blijkt, zal de betreffende atleet de gevolgen moeten aanvaarden", zegt de atletiekbaas. Eerder werden onder meeer Samuel Kalalei, winnaar van de marathon van Athene, en 1500 meter-legende Asbel Kiprop betrapt op EPO, terwijl veel andere Kenianen ook op andere middelen gepakt zijn.

Rus naar hoofdtoernooi US Open

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open. De 27-jarige Nederlandse tennisster was in de derde en laatste kwalificatieronde te sterk voor de Spaanse Aliona Bolsova Zadoinov: 5-7, 6-0, 6-2.

Rus verspeelde in de eerste set een voorsprong van 5-3 en verloor ook de set. Daarna herstelde de Nederlandse knap en stond in de laatste twee sets maar twee games af tegen Bolsova Zadoinov, de nummer 185 van de wereld.

Rus, zelf de nummer 110 van de wereld, haalde in 2009, 2011 en 2012 eveneens het hoofdtoernooi, met als beste resultaat de tweede ronde in 2011. Toen verloor ze van Caroline Wozniacki. Rus speelt in de eerste tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova, die als 29ste is geplaatst bij het US Open.

Kiki Bertens en Robin Haase waren op grond van hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. Bertens, als dertiende geplaatst, opent tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova. Haase neemt het in zijn openingsronde op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

Woningwaarde in 2018 gemiddeld 6,5 procent omhoog

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2018 voor het derde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2018 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 230.000 euro per woning, 6,5 procent meer dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In Amsterdam groeide de gemiddelde woningwaarde met ruim 17 procent. De gemiddelde WOZ-waarde steeg daar van 290.000 euro per woning in 2017 naar 340.000 euro in 2018. In vijf jaar tijd steeg de gemiddelde woningwaarde in Amsterdam zelfs met bijna 48 procent. In het afgelopen jaar nam de gemiddelde woningwaarde ook fors toe in buurgemeenten van Amsterdam zoals Amstelveen (15,5 procent) en Ouder-Amstel (ruim 14 procent). In Haarlem (ruim 14 procent) en in Utrecht (11,5 procent) steeg de WOZ-waarde eveneens sterk.

In Zeeland stijgt de waarde het minst
De stijging van de gemiddelde WOZ-waarde was in Zeeland het kleinst, maar toch nog ruim 2 procent tot 194.000 euro. In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde het meest met ruim 11 procent naar 288.000 euro. Dit is tevens de hoogste gemiddelde waarde van alle provincies. Ook in de provincie Utrecht lag de toename met bijna 9 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. In de provincie Groningen is de gemiddelde woningwaarde met 165.000 euro het laagst.

WOZ-waarde volgt huizenprijs
De WOZ-waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen met ongeveer een jaar vertraging. Deze vertraging komt doordat woningen op 1 januari worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. De huizenprijzen stijgen al wat langer, terwijl de WOZ-waarde na 2015 een stijging laat zien.

Naast het effect van de taxatie van een jaar eerder, worden bij de ontwikkeling van de WOZ-waarde alle woningen in de woningvoorraad meegenomen; ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen. Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen een verhogend effect heeft op de ontwikkeling van de WOZ-waarde.

Woningwaarde in 2018 gemiddeld 6,5 procent omhoog
Woningwaarde in 2018 gemiddeld 6,5 procent omhoog

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.