Guppy is total loss

Laura Dekker heeft op Facebook het droevige nieuws gedeeld dat Guppy, de boot waarmee ze in 2012 wereldberoemd werd als jongste persoon die de wereld rondvoer, is overleden. De boot is gestrand op een rif van de noordelijke Cookeilanden in de Stille Oceaan. 

De inmiddels 22-jarige Laura had de boot uitgeleend aan een Amerikaanse stichting. Deze probeert kinderen met een maatschappelijke achterstand zelfvertrouwen bij te brengen tijdens het zeilen. Het was de bedoeling dat Laura zelf mee zou varen, maar op het moment dat de Guppy vertrok was ze ziek, te ziek om mee te gaan zo meldt het AD. 

Volgens haar was de kapitein echter een ervaren zeiler, en ze stond in vertrouwen haar 'kindje' af. Tijdens de tocht ging het echter mis, toen een minder ervaren kapitein het roer over nam en daarbij verkeerde keuzen maakte. 

Uit foto's en berichten die ze tot nu toe heeft ontvangen blijkt dat de boot total loss moet zijn. Ze besluit haar relaas op facebook met de woorden: "Ik besef nog niet helemaal dat Guppy voor altijd weg is. Het is onwerkelijk en toch de realiteit en ik zal er mee moeten leven... De reis van Guppy stopt hier, maar in mijn herinnering zal ze altijd verder varen"