World Tour Finals gewonnen door Noorse en Braziliaanse beachduo's

In het Duitse Hamburg is dit weekeinde de World Tour in het beachvolleybal afgesloten met de World Tour Finals. Dat leverde bij de mannen een Noorse eindzege op, terwijl het bij de vrouwen naar Brazilië ging.

De Noren Anders Mol en Christian Sørum zijn de afgelopen tijd in bizarre vorm en de jonge Scandinaviërs sloten het seizoen dan ook op de enige gepaste wijze af: de Polen Michal Bryl en Grzegorz Fijalek werden met 21-19, 21-17 aan de kant geschoven.

Nog maar iets meer dan een maand geleden wonnen Mol en Sørum als eerste Noren in twintig jaar een toernooi op de World Tour en sindsdien zijn ze schier onklopbaar. Ze wonnen achtereenvolgens de major van Gstaad, het EK, de major van Wenen en nu de World Tour Finals.

In hun afgelopen vier toernooien hebben de Noren ruim een kwart miljoen dollar gewonnen, waarmee ze het record van de Amerikanen Karch Kiraly/Kent Steffes uit 1993/94 hebben verbroken, en ze wonnen nu al 24 van hun laatste 25 wedstrijden.

Bij de vrouwen was het Braziliaanse duo Agatha/Duda de sterkste. Barbora Hermannova en Marketa Slukova uit Tsjechië waren niet opgewassen tegen de sterke Braziliaanse speelsters, die met 21-15, 21-19 zegevierden.