Patrick Stewart keert terug bij Star Trek

De Star Trek-franchise leek ooit een ding van het verleden, of op z'n minst op een laag pitje te staan. Maar na een aantal succesvolle films kwam er een nieuwe serie op tv en dat blijkt niet het einde: er komt er nog eentje aan.

De nieuwe serie draait om Jean-Luc Picard, de door Patrick Steward gespeelde kapitein van de Enterprise-D. Het zal meer een vervolg op Star Trek: The Next Generation zijn dan een reboot ervan, en wordt in de VS beschikbaar op CBS All Access, dezelfde streamingdienst als Star Trek: Discovery, dat in Nederland bij Netflix te zien is (het is nog niet bekend of de nieuwe serie ook door Netflix zal worden aangekocht).

"Ik ben altijd erg trots geweest dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van Star Trek: The Next Generation, maar toen we de laatste film in 2002 hadden afgemaakt, dacht ik dat mijn tijd met Star Trek erop zat," aldus Stewart, die naast Star Trek bekend werd door zijn rol als Charles Xavier in de X-Men filmserie. "Het is daarom een onverwachte maar heerlijke verrassing dat ik nu weer enthousiast kan zijn om iets met Jean-Luc Picard te doen en nieuwe dimensies in hem te verkennen. Nieuw leven te zoeken voor hem, terwijl ik dacht dat het voorbij was."

Deze nieuwe serie is onderdeel van een flinke uitbreiding van het Star Trek-universum door CBS. Naast deze en natuurlijk Discovery komt er een vierdelige miniserie genaamd Short Treks en zijn er plannen voor een serie rondom de Starfleet Academy én eentje rondom de verhaallijn van The Wrath of Kahn.

Het nieuwe seizoen van Discovery is vanaf begin volgend jaar te zien. Van de andere titels zijn geen data bekend.