Ritzege Daniel Martin, Dumoulin verliest tijd door lekke band

De zesde etappe in de Tour de France, van Brest naar Mûr-de-Bretagne over 181 kilometer, is gewonnen door Daniel Martin. Hij viel een kilometer voor de finish aan en kwam solo over de meet. Tom Dumoulin verloor 50 seconden op Martin door een lekke band. Greg van Avermaet behield de gele trui.

De kopgroep van dag onstond al vrij snel in koers en bestond uit de de Fransen Damien Gaudin, Laurent Pichon, Fabien Grellier en Anthony Turgis en de Nieuw-Zeelander Dion Smith. De maximale voorsprong was zeven minuten.

Zo'n 100 kilometer voor de meet begon men in het peloton te rijden. Mede door de wind brak het peloton hierdoor. Quintana, Daniel Martin en Fuglsang zaten in de tweede groep en daarachter nog een groep met onder meer Roglic, Gesink, Groenewegen en Calmejane. Die tweede groep wist zich weer aan te sluiten bij het eerste peloton.

De voorsprong van de kopgroep was inmiddels nog een kleine vier minuten. Met nog zo'n 74 kilometer te gaan vond ook de groep Roglic weer aansluiting bij het peloton. Op zo'n 45 kilometer voor de aankomst reed Gaudin weg uit de kopgroep en hij sloeg gelijk een gat. Hij werd 15 kilometer later echter teruggepakt.

De kopgroep begon met een voorsprong van een minuut aan de eerste beklimming van de Mûr de Bretagne. De kopgroep werd tijdens die beklimming weer bijgehaald. Zo'n vijf kilometer voor de streep kreeg Dumoulin een lekke band en moest in de achtervolging in de slotklim van de Mûr de Bretagne.

Daniel Martin viel een kilometer voor de finish aan en sloeg een gat en wist die voorsprong niet meer te verspelen.