Blyhte klopt Vermeltfoort in Elfstedenronde

Adam Blythe heeft de Elfstedenronde op zijn naam gezet. De Britse wielrenner van Aqua Blue sport was de snelste voor de Nederlander Coen Vermeltfoort. De Fransman Hugo Hofstetter werd derde in Brugge.

Mathieu van der Poel liet zich in het begin meteen zien. De alleskunner op de fiets had het gezelschap van een zestal Belgen: Jerome Baugnies, Jens Reynders, Jordi Meeuws, Guillaume Haag, Kenneth Vanbilsen en Dries Lehaen.

Het peloton liet niet ver begaan en met vijftig kilometer te fietsen was er een algemene hergroepering. Lang duurde het niet voor een volgende aanval te noteren was. Opnieuw was Van der Poel mee. De Nederlander had ditmaal het gezelschap van Reynders, Fabio Jakobsen, Pieter Serry, Jens Keukeleire, Tosh Van der Sande en Guillaume Van Keirsbulck.

De voorsprong van de kopgroep groeide naar de minuut, maar doordat de samenwerking in de kopgroep ontbrak en Vérandas Willems-Crelan het tempo in het peloton omhoog had gegooid in dienst voor Wout van Aert. De wereldkampioen in het veldrijden kreeg te maken met een lekke band en kwam niet meer in aanmerking om zichzelf op te volgen.

In de massasprint die volgde ging Van der Poel vroeg aan voor een ploeggenoot, maar kon het niet afmaken. Blythe kwam vanuit de achtergrond sterk opzetten en pakte nog vrij gemakkelijk de zege voor Coen Vermeltfoort van Roompot-Nederlandse Loterij. De Nederlandse ploeg wacht nog steeds op een overwinning, terwijl ze al veertien keer op het podium hebben gestaan.