Amerikanen doden Pakistaanse Taliban leider Fazlullah

Gisteravond heeft het Amerikaanse leger een droneaanval uitgevoerd in Pakistan. Het doelwit was de Pakistaanse Talibanleider Mullah Fazlullah. Zojuist werd bekend dat de meestgezochte persoon van Pakistan is omgekomen bij de aanval, evenals vier andere leiders van de militante beweging. Ook het Afghaanse ministerie van Defensie bevestigt de dood van de leider. De aanval werd uitgevoerd in de provincie Kunar. 

Mullah Fazlullah werd in november 2013 aangesteld als leider van de Pakistaanse tak van de Taliban. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dodelijke schietpartij in 2014 op een school waarbij 132 mensen omkwamen. Tevens was hij leider van de Pakistaanse groep die in 2012 het meisje Malala Yousafzai neerschoot. Zij kwam op voor de rechten voor vrouwen in het onderwijs en werd na de aanslag wereldberoemd. 

Voor informatie die naar de Talibanleider zou leiden werd een prijs van vijf miljoen dollar op het hoofd van Fazlullah gezet. Het lijkt er nu op dat iemand die prijs mag ophalen.