Vier 38 jaar Pac-Man met Lifetime: A Pac-Man Story

Bandai Namco Ibérica, gespecialiseerd in audiovisueel entertainment en PrimerFrame, een school met opleidingen voor animatie en videogames, hebben de handen in een geslagen voor de korte film Lifetime: A Pac-Man Story.

De film is uitgebracht om de 38ste verjaardag van Pac-Man te vieren. Het gele happertje is in 1980 door Toru Iwatani bedacht. "Pac-Man vertegenwoordigt positieve ideeën en waarden en is in de loop der jaren een cultureel icoon geworden dat verder gaat dan de wereld van videogames. Het vieren van zijn verjaardag op deze manier is een prachtige manier om hulde te brengen aan de herinneringen van een hele generatie", zegt David Fraile, marketing director bij Bandai Namco Iberica.

Lifetime: A Pac-Man Story is het eerste resultaat van de samenwerking tussen PrimeFrame en Bandai Namco. De leerlingen die hun master willen halen mogen gebruikmaken van de IP's van Bandai Namco voor hun proefschriften. Op deze manier krijgen de studenten de uitdagingen mee door op een daadwerkelijk project te werken met de deadlines van Bandai Namco als klant.