Groenewegen sprint opnieuw naar ritzege in Tour of Norway

Dylan Groenewegen heeft ook de vierde etappe in de Tour of Norway gewonnen. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo was in Brumunddal te snel voor Alan Banaszek en Kristoffer Halvorsen. Door de overwinning verstevigt Groenewegen ook de leiding in het algemeen klassement.

Robbert de Greef was een van vroege vluchters in de etappe over 218 kilometer. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had in de kopgroep het gezelschap van Adrian Kurek, David Boucher, Louis Bendixen, Antoine Warnier en Torstein Trææn. De kopgroep kreeg vijf minuten van het peloton, waar LottoNL-Jumbo de leiding had.

Op vijftien kilometer van de streep was het over voor de vluchters. Er waren in de finale nog enkele aanvallen, maar niemand raakte meer weg uit het peloton. Groenewegen won vervolgens de sprint en boekte alweer zijn derde ritzege in de Tour of Norway en zijn achtste van het seizoen.

In het algemeen klassement heeft hij nu een voorsprong van elf seconden op de Noren Boasson Hagen en Sondre Holst Enger, met nog een etappe te gaan.