Real Madrid stelt gerust: Ronaldo op tijd fit voor finale

Cristiano Ronaldo is ruim op tijd fit voor de Champions League finale. Zijn enkel is verstuikt geraakt tijdens de competitiewedstrijd tegen Barcelona.

De Portugees moest zich zondag tijdens de Clasico laten wisselen in de rust en al snel werd duidelijk dat het om een blessure aan zijn rechterenkel gaat. Dat heeft de club maandagmiddag bevestigd. Ronaldo laat de wedstrijd tegen Sevilla uit voorzorg aan zich voorbij gaan en sluit dan vermoedelijk snel weer aan bij de selectie. Zijn trainer Zinédine Zidane maakte zich na afloop van het duel al niet te druk om de blessure van zijn sterspeler en dat blijkt terecht. Hij gaat de finale van de Champions League 'gewoon' kunnen spelen.

Mogelijk komt hij zelfs tijdens de laatste competitiewedstrijd alweer in actie, aldus bronnen binnen de club. Goal.com heeft begrepen dat de topscorer vandaag al in het trainingscentrum is gesignaleerd om aan zijn herstel te werken. Dat ging volgens plan, dus bestaat er binnen de club geen twijfel meer of hij erbij kan zijn als de club in de finale gaat strijden om de cup met de grote oren voor de derde keer op rij te winnen. De eindstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 26 mei en Liverpool is daarin de tegenstander.

Zidane had voor aanvang van de Clasico tegen Barcelona al aangegeven dat hij niet te veel bezig wil zijn met mogelijke pijntjes die nog kunnen ontstaan voor de ploeg naar finaledecor Kiev afreist. "We kunnen niks doen als we constant bang moeten zijn voor blessures. We doen wat we altijd doen. Wedstrijden spelen en voluit trainen is de beste manier om ons voor te bereiden op de finale."