Ontwerper Playboy-bunny logo overleden

Op 93-jarige leeftijd is de allereerste werknemer van het wereldberoemde tijdschrift Playboy overleden: ontwerper Art Paul. Hij schreef geschiedenis met zijn befaamde en vaak gekopieerde 'bunny'-logo. Paul overleed zaterdag aan de gevolgen van een longontsteking in een ziekenhuis in Chicago. Dat meldt zijn vrouw Suzanne Seed.

De designer was een freelance illustrator toen hij in de jaren 50 kwam werken voor Hugh Hefner en zijn magazine Playboy. Naar eigen zeggen ontwierp hij het bunny-logo in een uurtje. Daarnaast huurde hij ook diverse creatievelingen in om illustraties te maken voor Playboy, zoals Salvador Dali, Andy Warhol en Shel Silverstein. In 1982 ging Paul met pensioen.

"We hadden nooit gedacht dat het meteen zo'n succes zou worden, Hef en ik," vertelde Paul een aantal jaar terug aan de Chicago Sun-Times. "Hef was altijd aardig voor me, we hebben elkaar groot gemaakt."

Het wereldberoemde Playboy konijntje is een van de meest herkenbare logo's ter wereld. "Ook zonder de naam Playboy erbij, weten mensen direct om welk merk het gaat," aldus AIGA, de professionele vereniging van design uit San Francisco. "Dat is zijn nalatenschap."

Ontwerper Playboy-bunny logo overleden
Ontwerper Playboy-bunny logo overleden (Foto: BuzzE)