Mies Bouwman (88) overleden

Lieve mensen. Zojuist is bekend gemaakt dat Mies Bouwman is overleden. Dit werd bekendgemaakt door haar zoon Joost Timp. Mies mocht 88 jaar oud worden. Eind vorig jaar kampte zij nog met een longonsteking. Vandaag werd ze ernstig verzwakt overgebracht naar het ziekenhuis, maar volgens de NOS heeft ze er voor gekozen om thuis in het bijzijn van haar geliefden het leven te verlaten. 

Mies was een bekend gezicht op televisie, in 1951 begon zij als omroepster bij de KRO. Haar doorbraak kwam met het liefdadigheidsprogramma 'Open het Dorp'. In die uitzending, die 23 uur duurde, werd 16.4 miljoen gulden opgehaald voor Het Dorp, een gehandicaptengemeenschap in Arnhem. Mies stond erom bekend dat ze het publiek aansprak met 'Lieve Mensen'.

In 1993 stopte ze met haar televisiewerk, waarvoor ze in totaal drie maal een gouden Televizierring won. Toch kwam ze nog regelmatig in de publiciteit, dankzij de kinderboeken die ze schreef. In 2013 overleed haar man Leen Timp, met wie ze vier kinderen kreeg en met wie ze bijna 60 jaar getrouwd was. 

Mies Bouwman tijdens de TV-hulpactie voor de vluchtelingen uit Tibet in 1966 (WikiCommons/Anefo)
Mies Bouwman tijdens de TV-hulpactie voor de vluchtelingen uit Tibet in 1966 (WikiCommons/Anefo)