Oprichter Burning Man-festival overleden

Larry Harvey is zaterdag op 70-jarige leeftijd overleden in San Francisco. De oprichter van de wereldberoemde Burning Man-festivals kwam de beroerte die hij kreeg op 4 april niet meer te boven.

"We bleven geloven in een wonder. Als iemand vasthoudend, wilskrachtig en koppig genoeg was om terug te komen van deze uitdaging, dan was het Larry", staat op de website van Burning Man. Helaas mocht het niet zo zijn en overleed Harvey in het bijzijn van zijn familie.

"Larry zou de eerste zijn geweest om te zeggen dat dit geen einde is, maar het begin van een nieuw hoofdstuk en dat we allemaal kunnen bepalen hoe het nu verder gaat", besluit de directrice van het festival dat als sinds 1986 wordt georganiseerd.

De eerste Burning Man vond plaats op het strand van San Francisco. Harvey wilde 'een man in de fik steken', waarop een drie meter hoog houten figuur werd gebouwd en in brand gezet. Na een paar jaar verbood San Francisco het festival, dat zich toen verplaatste naar de woestijn van Nevada. Daar groeide het uit tot een jaarlijkse bijeenkomst van zo'n 70.000 mensen, die een week lang feesten.

Oprichter Burning Man-festival overleden
Oprichter Burning Man-festival overleden (Foto: BuzzE)