MMA-vechter met anderhalve arm maakt kans op UFC-contract

De 32-jarige MMA-vechter Nick Newell leeft al zijn hele leven lang met slechts één complete arm. Zijn andere, halve, arm eindigt net onder zijn elleboog en is door jarenlange training enorm gespierd geraakt. Newell heeft vijftien professionele MMA-gevechten achter de rug, waarvan slechts één verliespartij en nog wel tegen Justin Gaethje, die inmiddels furore maakt in de UFC. Maandag sprak Newell en zijn manager met UFC-directeur Dana White over een contract bij de meest prestigieuze MMA-organisatie ter wereld.

"Het is duidelijk dat hij in de UFC wil vechten", aldus White tegen ESPN-verslaggever Brett Okamoto. "Ik heb hem beloofd dat ik morgen een beslissing zal nemen", tweette Okamoto de woorden van White. Later bracht Newell zelf ook een korte verklaring via datzelfde medium naar buiten. "Ik wilde eigenlijk niets kwijt over mijn bespreking met Dana White, maar hij was één en al klasse. Hopelijk kunnen hij en mijn manager deze deal maken. De afgelopen zeventien jaar heb ik zoveel moeten opofferen om de vechter te worden die ik nu ben. Het laatste hoofdstuk is nog niet af." 

Notorious Newell is enorm goed bezig in de lichtgewichtsklasse van het professionele kooivechten en hij heeft al bij drie grote organisaties laten zien dat het hebben van anderhalve arm geen probleem in de octagon hoeft te zijn. Negenmaal wist Newell zijn tegenstander af te laten kloppen na het aanzetten van verwurgingen, hielklemmen of guillotine chokes en twee tegenstanders sloeg hij knock-out. Een prima score die een contract bij de UFC absoluut rechtvaardigt.

Update 17:00 uur:
Dana White heeft bevestigd dat Newell zich mag bewijzen in talententoernooi 'Dana White's Tuesday Night Contender Series'. In deze show vecht MMA-talent voor een contract bij de UFC. Newell zal in juni deelnemen. 


Hoogtepunten van Nick Newell in de octagon (Bron: Youtube)