Van Barneveld klopt Van Gerwen in afgeladen Ahoy, Anderson schittert weer

Na een prima avondje Premier League Darts op woensdag is het ook donderdag weer tijd voor een avond in een volgepakt, oranjegekleurd Ahoy. Er staat een echte kraker op het programma, want Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld nemen het tegen elkaar op. Rond 20.10 uur gaan we weer los, wederom live op RTL7, hoewel Koert Westerman vandaag helaas plaats heeft moeten maken voor Marcel Maijer.

Simon Whitlock (AUS) - Michael Smith (ENG) 1-7
De partij begon wat gezapig, maar een 160-finish van Smith in de derde leg zorgde voor een eerste hoogtepunt: 2-1. Voor de wat zieke Whitlock was het daar al zo'n beetje gedaan: Smith kwam op gang, gaf geen enkele leg meer weg en maakte het met een 86-finish op bullseye af.

Simon Whitlock - Michael Smith (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Michael Smith (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Gary Anderson (SCO) 3-7
Vanaf het allereerste begin ging het hard tegen onzacht in Ahoy: Anderson begon met twee keer 180, gooide kort daarop 170 uit en stond na ruim drie legs op een bizar gemiddelde tegen de 120, wat een 3-1 voorsprong opleverde. Gurney pakte en passant nog twee legs, maar de Schot kwam geen moment in de problemen en sloot ook zijn tweede wedstrijd in Ahoy winnend af: 7-3.

Daryl Gurney - Gary Anderson (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Gary Anderson (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Peter Wright (SCO)
Cross schoot uit de startblokken en speelde zich in no-time naar 3-0. Een fraaie 97-finish bracht Wright zijn eerste leg, maar hij kwam er simpelweg niet aan te pas en na zeven legs stond Cross op 5-2. Op dat moment begon de Schot wat beter te gooien: hij pakte drie keer op rij een kans en kwam weer helemaal terug tot 5-5.

De wereldkampioen won de voorlaatste leg dan weer en maakte het voor Wright zo heel moeilijk om de play-offs nog te kunnen halen. Met een perfect getimede 180 zette Wright zich op 58, wat hij strak uitgooide: 6-6, waardoor de Schot nog een kansje heeft om de laatste vier te bereiken.

Rob Cross - Peter Wright (Bron: PDC)
Rob Cross - Peter Wright (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Raymond van Barneveld (NED) 5-7
De wedstrijd begon niet al te spetterend en Van Gerwen stond na drie legs zelfs op een gemiddelde van laag in de negentig...terwijl hij al een jaar of twee elke Premier League-wedstrijd boven de honderd gegooid heeft. De heren vonden hun draai na een paar legs wat meer en met een 145-finish kwam Van Gerwen op één leg van Barney: 3-4.

Toch kon Van Barneveld nog eens een versnelling vinden en de Hagenaar, gesteund door het grootste deel van Ahoy, won de volgende twee legs, waardoor een punt al zeker was. Van Gerwen sloeg op zijn beurt dan weer terug, waardoor het duel tot een twaalfde en laatste leg ging. MVG leek even 164 uit te gooien, maar verzuimde, waarna Van Barneveld het met een 68-finish afmaakte: 7-5.

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Simon Whitlock (AUS) 7-1
Gezien de fysieke gesteldheid van Whitlock was het wel te verwachten, maar het werd bepaald geen partij om van te smullen. Gurney boekte een eenvoudige zege, zonder ook maar één moment serieus in de problemen te komen: 7-1.

Daryl Gurney - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Simon Whitlock (Bron: PDC)