Snowboardcrossers sluiten seizoen af met Italiaanse en Amerikaanse winst

In het Zwitserse Veysonnaz wordt dit weekeinde het World Cup-seizoen voor de snowboardcrossers afgesloten. Zondag staat nog een teamwedstrijd op het programma, zaterdag werd de laatste individuele wedstrijd gehouden.

Bij de mannen leverde dat een zege op voor veteraan Nate Holland. De 39-jarige Amerikaan won twee jaar geleden voor het laatst, maar zaterdag was het weer raak. Holland nam al vroeg de leiding en hield landgenoot Mick Dierdorff achter zich, met de Spanjaard Lucas Eguibar die derde werd.

De Duitsers namen het halve veld in beslag, maar Konstantin Schad, Paul Berg en Martin Nörl grepen allemaal naast het podium. Glenn de Blois deed het namens Nederland weer uitstekend, maar een foutje kostte hem een plek in de halve finales.

Bij de vrouwen pakte olympisch kampioene Michela Moioli de zege, wat haar ook gelijk de eindwinst in het World Cup-klassement opleverde. Moioli versloeg een Frans contingent met Chloe Trespeuch, Manon Petit Lenoir - die haar eerste podium pakte - en Nelly Moenne Loccoz, die ondanks een mislukte start nog knap vierde werd.