Riessle oppermachtig op noordse combinatie voor thuispubliek

Fabian Riessle heeft in het Duitse Klingenthal voor eigen publiek de eerste World Cup-wedstrijd van het weekeinde op de noordse combinatie gewonnen. De Duitser vertrok door zijn schansspringwinst als eerste aan de tien kilometer langlaufen en werd pas bij de finish teruggezien.

Het schansspringen werd gewonnen door Riessle en dat leek gelijk al een Vorentscheidung op te leveren, een voortijdige beslissing: Riessle is namelijk een rappe langlaufer en verkeert in uitstekende vorm, dus de Japanner Akito Watabe had met 21 seconden achterstand al een zware opdracht voor de boeg. Op 25 seconden volgde de Fin Eero Hirvonen, de Duitsers Eric Frenzel en Johannes Rydzek vertrokken na 41 en 46 seconden.

Hirvonen en Watabe vonden elkaar al snel, maar kwamen geen seconde dichter bij Riessle. Dat deden Frenzel en Rydzek wel: de Duitse rivalen waren op dreef en lagen halverwege nog maar een paar seconden achter het Japans/Finse duo, waar ze na zeven kilometer bij aansloten.

In de slotronde was duidelijk dat Riessle, die het wat rustig aan kon doen, niet meer in gevaar kwam. Daarachter opende Hirvonen de aanval en dat bleek beslissend: niemand kon de Fin volgen, waardoor Hirvonen zijn zesde podium veroverde. Watabe hield Frenzel nog af in de strijd om de laatste podiumplek. Rydzek viel in de slotronde en kon zich niet meer in het duel om het podium mengen.