Bauhaus klopt Kittel in Abu Dhabi

Phil Bauhaus heeft de derde etappe van de Abu Dhabi Tour gewonnen. In een etappe van 133 kilometer was de Duitser van Sunweb in de massasprint net wat sneller dan Marcel Kittel.

Vier renners kozen direct vanuit de start voor de aanval: Sam Brand (Team Novo Nordisk), Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo), Marco Maronese (Bardiani - CSF) en Pierre Rolland (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale). Het viertal kreeg een aantal minuten voorsprong van het peloton, maar met nog vijftig kilometer te gaan werden ze ingerekend door het peloton.

Net als in de tweede rit probeerden enkele ploegen de boel in waaiers te trekken en dat lukte heel even, maar snel zou alles weer samen komen. Alexander Kristoff, de winnaar van de eerste etappe, kwam toen het even in waaiers werd getrokken ten val, maar ook hij zou weer snel de aansluiting vinden met het peloton.

Met nog tien kilometer schoot het peloton weer in gang dankzij het werk van n EF Education First-Drapac. Vijf kilometer later zouden ook de sprintersploegen erbij komen voor hun sprinters. Met nog één kilometer te gaan had Quick-Step Floors het gevecht om de kop gewonnen. Luka Mezgec trok de sprint aan voor zijn sprinter Caleb Ewan, maar de Australier zou er in de sprint pas als vijfde over de meet. Bauhaus zou in die sprint de beste timing te hebben, vlak voor Kittel, die nog razendsnel opkwam zetten vanuit tiende positie.