'Bandai Namco Singapore werkt aan Metroid Prime 4'

Metroid Prime 4 is in ontwikkeling, maar wie de developer is van de game is nog een groot raadsel. Tenminste, dat was het. Volgens YouTuber Docter81 is Bandai Namco Singapore sterk betrokken bij de ontwikkeling van de game.

Doctre81 is bekend om zijn speurwerk en heeft in het verleden ook al accurate leaks gebracht. Volgens een posting die hij heeft gevonden op LinkedIN, is Bandai Namco Singapore betrokken bij de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Sterker nog, volgens diezelfde posting zou het bedrijf ook werken aan Ridge Racer 8 voor Nintendo Switch.

Bandai Namco is al vaker gekoppeld aan Metroid Prime 4 en hoewel de posting enkel benoemd: 'First Person Shooter/Adventure Exclusive to the Nintendo Switch,' is het volgens de diverse bronnen duidelijk dat dit gaat om Prime 4. Bandai Namco Singapore is voornamelijk gebruikt als support-studio, maar recentelijk hebben ze diverse ontwikkelaars aangenomen die gewerkt hebben aan onder andere Star Wars 1313.

Over de ontwikkeling van Ridge Racer 8 is minder bekend, maar het zou niet de eerste Ridge Racer zijn die exclusief was voor één platform. Ridge Racer 6 was exclusief voor Xbox 360 en Ridge Racer 7 was exclusief voor PlayStation 3. Ook heeft Nintendo een kleine geschiedenis met de game, met games voor Nintendo DS en Nintendo 64. Ook weten we dat Bandai Namco drie Nintendo Switch-exclusives in ontwikkeling heeft, waar dit er één van zou kunnen zijn.

Het blijven geruchten natuurlijk, dus neem het geheel nog met een korreltje zout. Ongetwijfeld horen we in een nabije Nintendo Direct of tijdens E3 2018 meer.

Metroid Prime 4 Bandai NAmco gerucht