NHL: Hurricanes kloppen Canadiens in spektakelstuk

De ijshockeyers van de Carolina Hurricanes hebben een fraaie zege geboekt in de NHL. Op bezoek bij de Montreal Canadiens werd na een waar spektakelstuk de winst gepakt.

Teuvo Teravainen en Jordan Staal zorgden in de eerste periode voor de 0-2 voorsprong voor de Hurricanes, maar dankzij Charles Hudon en Brendan Gallagher kwamen de Canadiens in de tweede periode weer op gelijke hoogte. Jeff Skinner schoot de Hurricanes nog geen twintig seconden later echter naar 2-3 en Teravainen deed er een halve minuut later nog een schepje bovenop: 2-4.

Ook die voorsprong werd snel verkleind en nog geen twee minuten later was het weer Hudon die de aansluitingstreffer maakte, waarna Jeff Petry kort voor het einde van de tweede periode de gelijkmaker liet noteren. Weer lieten de Hurricanes zich niet kennen en zes seconden voor de tweede periode voorbij was stonden ze dankzij Derek Ryan weer op voorsprong: 4-5.

Halverwege de derde periode kwamen de Canadiens voor de derde keer gelijk, dit keer dankzij Max Pacioretty. Ook nu kon men niet lang juichen, want na welgeteld tien seconden werkte Justin Williams de 5-6 binnen, wat uiteindelijk de eindstand bleek.

Overigens waren de wedstrijden van donderdag voor nu even de laatste duels in de NHL. In het weekeinde is het namelijk tijd voor de All-Stars, met zaterdagavond vanaf 01.00 uur (NL) de 'skillscompetitie', en zondagavond vanaf 21.30 uur (NL) de All-Star-wedstrijden, allemaal live te zien op FOX Sports.