NHL: Zegereeks Avalanche ten einde

De zegereeks van de ijshockeyers van de Colorado Avalanche is eindelijk ten einde gekomen. De ploeg won maar liefst tien keer op rij en was nog twee zeges verwijderd van het bijna twintig jaar oude teamrecord, maar op bezoek bij de Montreal Canadiens ging het fout.

De Avs kwamen geen moment in de wedstrijd en hadden moeite om wat doelpogingen ook maar een beetje in de buurt van de Canadese ploeg te blijven. Nicolas Deslauriers en Alex Galchenyuk zetten de kansen in de tweede periode om in 2-0 voor de Canadiens, Jonathan Drouin maakte er in de derde periode nog 3-0 van.

Toch gaven de bezoekers niet op en Nathan MacKinnon zorgde zes minuten voor het einde weer voor wat hoop. Die werd tenietgedaan toen Brendan Gallagher profiteerde van een empty net-situatie en de Canadiens op 4-1 zette. JT Compher deed nog wel wat terug, maar verder dan 4-2 kwam Colorado niet meer.

Ondertussen wisten de nummers één en twee in zowel de Eastern als Western Conference te winnen. In het oosten konden de Tampa Bay Lightning en Boston Bruins een zege noteren, in het westen was dat het geval voor de Vegas Golden Knights en de Winnipeg Jets.

Uitslagen NHL dinsdag
Boston Bruins - New Jersey Devils 3-2
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3-1
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 2-3 OT
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 4-2
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3-4 OT
St Louis Blues - Ottawa Senators 3-0
Dallas Stars - Florida Panthers 6-1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 0-5
Anaheim Ducks - New York Rangers 6-3
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 6-2
Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets 6-3
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 4-5 OT

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)