NHL: Avalanche is niet te stoppen en boekt 10e zege op rij

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche doen hun naam deze dagen eer aan in de NHL: als een onstopbare lawine denderen ze door januari heen en maandagavond werd al de tiende overwinning op rij geboekt. De Avs zijn nog twee zeges verwijderd van het uit 1999 stammende teamrecord van twaalf opeenvolgende zeges.

De ploeg uit Denver trok dit keer naar Canada voor een duel met de Toronto Maple Leafs. Gabriel Bourque zorgde al na twee minuten voor de 0-1 voorsprong, maar dankzij veteraan Patrick Marleau en de bijna de helft jongere Auston Matthews kwamen de Leafs toch langszij: 2-1.

Het duurde niet lang voor Nail Yakupov de Avalanche op gelijke hoogte bracht, waarna de ploeg in de derde periode alsnog de zege pakte via treffers van Blake Comeau en Gabriel Landeskog: 2-4.

De Avs zijn inmiddels opgerukt naar de zevende plaats in de Western Conference en hebben de top-4 binnen bereik. Dinsdag speelt de ploeg tegen de Montreal Canadians, die in de Eastern Conference in de onderste regionen rond hangen.

Uitslagen NHL maandag
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 0-3
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 2-4
Minnesota Wild - Ottawa Senators 3-1
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 0-2
Arizona Coyotes - New York Islanders 3-2 OT
Calgary Flames - Buffalo Sabres 1-2 OT

Maple Leafs - Avalanche (Bron: YouTube)