Etappezege Price in Dakar

Gisteren stond de loodzware elfde etappe in de Dakar Rally op het programma. Daarin moesten de motorcoureurs tussen Belén en Fiambala door de duinen zien te geraken. Toby Price deed dit als snelste en maakte zo iets van de tijd goed die hij in de tiende etappe verloren was door verkeerd te rijden.

De omstandigheden waren niet gemakkelijk voor de coureurs. Price startte in de tweede wave van coureurs, dat was achter tien motoren, tien auto's en vijf vrachtwagens die als eerste mochten vertrekken. De Australiër had het geluk dat de weg voor hem al wat geëffend was. Hij had aan de streep ruim anderhalve minuut voorsprong op Kevin Benavides en ruim zes minuten op Antoine Meo.

klassementsleider Matthias Walkner mocht als eerste vertrekken en verloor uiteindelijk elf minuten. Dat het zwaar was beweest Joan Barreda Bort. De Spanjaard was na eerdere valpartijen niet meer fit en moest opgeven. Stefan Svitko, een andere topper, stond helemaal niet meer aan het vertrek van de elfde etappe vanwege blessures na valpartijen in eerdere etappes. Beste Nederlander was Hans-Jos Liefhebber op plek 34 met bijna anderhalf uur achterstand.

In het klassement heeft Walkner met 32 minuten een ruime voorsprong op Benavides. Price is op ruim 39 minuten de nummer drie. Beste Nederlander is Maikel Smits op plek 27 met ruim zeven uren achterstand.