Duitse dubbelslag op rodelbaan Oberhof

De World Cup rodelen in het Duitse Oberhof heeft ook op zondag twee Duitse overwinningen opgeleverd. Nadat Dajana Eitberger en Toni Eggert/Sascha Benecken zaterdag bij de vrouwen en dubbels wonnen, was het zondag de beurt aan de mannen en de estafette.

Bij de mannen stond er geen maat op Felix Loch, die volgende maand voor de derde keer op rij olympisch goud hoopt te pakken. Met 0,267 seconden sloeg hij een naar rodelbegrippen groot gat naar de Rus Semen Pavlichenko, die het duel om plek twee nipt wist te winnen van Andi Langenhan (+0,295). Voor de Duitser was de derde plek echter toch reden tot juichen: hij stopt na de Olympische Spelen en nam dus met een podiumplek afscheid van zijn thuispubliek.

De estafette werd aanvankelijk een zeer spannende aangelegenheid. Eliza Cauce, Arturs Darznieks en vooral de geweldig sleeënde broers Andris en Juris Sics brachten Letland naar de leiding, waar Rusland, Oostenrijk en de VS zich op enkele honderdsten op stuk beten. Duitsland moest echter nog naar beneden en met Eitberger, Loch en Eggert/Benecken was één ding duidelijk: zonder fout zouden ze makkelijk winnen. Die fout kwam er niet en Duitsland won met maar liefst 0,704 seconden voorsprong op de Letten.

Oostenrijk werd derde met Hannah Prock, Reinhard Egger en Peter Penz/Georg Fischler. Ook dat was een bijzonder moment, want voor de pas 17-jarige Prock, dochter van rodellegende Markus Prock, was het haar eerste podiumplaats in de World Cup. Ze liet daarmee zien zaterdag terecht gekozen te zijn voor het olympische team van Oostenrijk.