Cocu: "Dubbel puntenverlies doet veel met een ploeg"

PSV hoopt zich komend weekend na een nederlaag en een gelijkspel te kunnen herpakken tegen ADO Den Haag.

Ajax was vorige week in Amsterdam met 3-0 te sterk voor PSV en ook in Groningen wist de ploeg van Phillip Cocu niet te winnen. In de slotfase gaf PSV een 2-3 voorsprong weg. Cocu merkt dat zijn ploeg een tik heeft gekregen.

"Dat doet veel met een ploeg. Verliezen kan een keer, zeker in een topwedstrijd, maar daarna moet je een reactie geven", vertelde Cocu volgens de clubsite tijdens de persconferentie. "Dat hebben we gedeeltelijk gedaan. In de eerste helft tegen FC Groningen was het voetballend veel beter dan tegen Ajax. Helaas bezweken we in de eindfase toen zij logischerwijs meer risico gingen nemen."

Cocu weet was PSV dit weekend te doen staat. "Het is heel belangrijk om zaterdag te reageren met een overwinning. ADO presteert prima. Ze hebben een goede selectie met speler die wat ervaring en bagage hebben. Daarnaast zullen ze vertrouwen hebben gezien de recente prestaties. Het is daarnaast een ploeg die uitgaat van eigen kracht, dat verwacht ik zaterdag ook."

De oefenmeester hoopt voor het eigen publiek weer drie punten te kunnen pakken. Cocu is te spreken over de sfeer in het Philips Stadion. "Dat maakt indruk op tegenstanders en helpt tegelijkertijd het elftal. Zo kunnen wij met goed voetbal ons proberen te herstellen."