Manchester City deelt tik uit aan United

Manchester United is er niet in geslaagd om het gat met Manchester City te verkleinen. De stadsderby eindigde in het voordeel van The Citizens.

Voorafgaand aan het duel was het gat tussen Manchester United en Manchester City acht punten. Hierdoor mocht de ploeg van José Mourinho niet verliezen om de koploper niet verder uit het zich te raken.

Manchester United speelde echter niet met de gedachte dat het moest winnen. De thuisploeg speelde verdedigend en liet het balbezit aan Manchester City, maar grote kansen bleven uit voor de bezoekers. Toch kwam de ploeg vlak voor rust op voorsprong door een treffer van David Silva. Van dichtbij tikte de middenvelder de 0-1 op het scorebord.

Daarmee leek Manchester City met een voorsprong richting de kleedkamer te vertrekken, maar vlak voor rust kwam Manchester United nog op gelijke hoogte. Marcus Rashford profiteerde van zwak verdedigend werk van Fabian Delph en faalde oog-in-oog met Ederson niet.

Vlak na de rust kwam Manchester City opnieuw op voorsprong. Nicolás Otamendi kreeg de bal in het strafschopgebied met wat geluk voor zijn voeten en zorgde voor de 1-2. Daarmee had Manchester City de gewenste voorsprong te pakken en Pep Guardiola koos ervoor om de voorsprong te verdedigen. De oefenmeester bracht Eliaquim Mangala binnen de lijnen voor Gabriel Jesus.

Manchester United kreeg echter nog genoeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Van dichtbij had Romelu Lukaku voor de 2-2 moeten zorgen, maar de aanvaller liet een niet te missen kans onbenut. Hierdoor won Manchester City en is het gat tussen beide ploegen vergroot tot elf punten.