Wild geraas 2.0 en waarom Zwarte Piet geen racisme is

De film Wild Geraas, die op basis van 30 jaar onderzoek uitlegde hoe Zwarte Piet helemaal niets met slavernij of negerkarikaturen te maken heeft, werd door de Nederlandse omroepen massaal en stelselmatig genegeerd, maar dat weerhoud de maker er niet van een vervolg te maken.

Wild geraas 2.0 gaat verder de geschiedenis in en laat de cultuur achter Zwarte Piet over de gehele wereld zien. Waar een bepaalde groep actievoerders de samenleving probeert te verdelen via Zwarte Piet, laat wild geraas 2.0 juist zien dat Zwarte Piet ons allemaal, over de gehele wereld, verbindt.

Om de film te kunnen maken is 15.000 euro nodig, welke men via crowdfunding wil binnen halen. De teller staat op moment van schrijven op ruim 11.000 euro. Bijdragen kan via cinecrowd. Het eerste deel, en het uitgebreide boek, kun je eventueel kopen bij bol.com. Full disclosure; bij aanschaf via voorgaande link ontvangt FOK! een klein percentage van je aankoopbedrag.

Voor de mensen die roepen dat Zwarte Piet prima aangepast kan worden; nee, want van de actievoerders dient de persoon Piet in zijn geheel te verdwijnen.