Verstappen positief verrast door snelheid

Max Verstappen eindigde gisteren in de laatste race van het Formule 1-seizoen 2017 als vijfde. Voorafgaand aan de race in Abu Dhabi had de Nederlander geen verwachtingen, maar na afloop was hij blij verrast dat zijn Red Bull minimaal het tempo van de Ferrari's had. Hij kwam alleen Kimi Räikkönen niet voorbij.

Verstappen: "Ik heb het geprobeerd bij Räikkönen, maar hij hield gewoon overal goed de deur dicht, dus het was jammer dat ik hem niet voorbij kwam. Op deze baan kun je totaal niet inhalen. Ik kwam tot op anderhalve seconde van hem, maar merkte al binnen twee seconden dat inhalen er niet in zat. Ik was positief verrast door de snelheid die we hadden en de balans was vandaag een stuk beter. Dat was positief. Verder was het een redelijk saaie wedstrijd."

De Nederlander zat tijdens de race nog wel even klem achter de achterblijvers Kevin Magnussen en Pascal Wehrlein waardoor hij de nodige tijd verloor. "Magnussen maakte een foutje, waarop Wehrlein hem probeerde in te halen. Ze hadden een gevecht tot ik achter hen zat, dat was niet zo heel handig. Vervolgens liet Magnussen me voorbij in bocht drie, een hele snelle bocht, dat was helemaal niet handig. Maar dat is nou eenmaal zo."

Een doel voor volgend jaar heeft Verstappen ook al gesteld. Hij wil in ieder geval drie zeges gaan boeken. "Minimaal."